„Banga“ šalino stadiono trūkumus

Ketvirtadienį 18.30 val. gargždiškiai įbėgs į aikštę rungtyniauti su Agdamo „Qarabag“ komanda. Susitikimas su azerbaidžaniečiais bus „Bangos“ debiutas Europos turnyruose.

„Banga“ svečius iš pietryčių sutiks savo dirbtinės dangos stadione. Tiesa, tai paaiškėjo ne iš karto po Europos lygos burtų.

Tai, kad rungtynės vyks Gargždų stadione, tapo aišku likus mažiau nei savaitei iki mačo. Tik tada „Banga“ sulaukė UEFA leidimo rungtyniauti savo mieste.

„UEFA nuostatuose yra daug visokių reikalavimų stadionams. Buvo atvažiavęs UEFA delegatas, patikrino mūsų stadioną, nurodė jo trūkumus ir davė laiką juos pašalini. Kai tai padarėme, UEFA suteikė leidimą žaisti Gargžduose,“ – aiškino situaciją „Bangos“ direktorius Rimantas Mikalauskas.

Tai, kad Gargždų stadiono aikštės danga – dirbtinė, šioje istorijoje jokio vaidmens nevaidino.

„Yra daug visokių nurodymų: dėl telefono, interneto, šaldytuvo – kur jie turi būti, kokie dopingo kambario išmatavimai ir visokių panašių dalykų. Sąlygų žurnalistams sudarymas su darbo vietomis, ir panašiai,“ – apie tai, kas neįtiko UEFA atstovui, apsilankiusiam Gargžduose, pasakojo R. Mikalauskas.

Vis dėlto per porą savaičių iš naujo įrenginėti patalpų gargždiškiams neprireikė. „Nebūtina dopingo kontrolės kambario platinti. Juos galima sukeisti. Dopingui skirti – vieną kambarį, kitam reikalui – kitą,“ – pasakojo klubo direktorius.

„Ekranas“ namie galės žaisti tik vienerias rungtynes

Prieš dvejus metus UEFA buvo laikinai uždraudusi „Ekranui“ naudoti Panevėžio „Aukštaitijos“ stadioną. Draudimo priežastis buvo tai, kad stadionas neturėjo atsarginio elektros generatoriaus tam atvejui, jeigu būtų nutrūkęs elektros tiekimas.

Tiesa, žaisti kažkur kitur dėl tos priežasties „Ekranui“ neteko. Pernai jis vėl rungtyniavo namų stadione, tą patį nusteikęs daryti ir šių metų liepos 19 d.

Pasak „Ekrano“ prezidento Aušrio Labino, komandai neturėtų kilti problemų žaisti namuose dėl galimų elektros tiekimo nesklandumų. „Ekranas“ Čempionų lygos antrajame atrankos etape nuo 19 val. varžysis su Maltos ir San Marino komandų dvikovos nugalėtojais. Veikiausia tai bus Maltos „Valletta“ futbolininkai, kurie pirmas rungtynes prieš San Marino „Tre Fiori“ svečiuose laimėjo įtikinamai – 3:0.

„Tačiau jei įveiksime Maltos ekipą, trečio etapo Panevėžyje žaisti UEFA mums vis vien neleis, - kalbėjo Panevėžio klubo vadovas. – Ir elektros generatoriai tam neturi didelės reikšmės. Žaidžiant trečiajame atrankos etape infrastruktūrai yra papildomų reikalavimų, nemažai kurių Panevėžio stadionas netenkina. Tai ir vietos žurnalistams, ir dar daug kitko.“

Tokiu atveju „Ekranas“ vis viena bandytų derėtis su Europos futbolo vadovais.

„Mes, aišku bandysime prašyti, kad mums leistų žaisti Panevėžyje, bet, manau, teigiamo atsakymo galimybė lygi nuliui,“ – tikino A. Labinas.

Jei „Ekranas“ negalėtų rungtyniauti Panevėžyje, tada jis prašytųsi į Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadioną.

„Trečiojo etapo reikalavimus galėtų tenkinti tik tas stadionas ir dar Marijampolės“, – informavo Panevėžio klubo prezidentas.

„Taurui“ sutrukdė remontuotojų nerangumas

Tauragės „Tauras“ Europos lygos turnyre dalyvaus antrą kartą. Pernai tauragiškiai tarptautines rungtynes rengė Kaune, kadangi Tauragės „Vytauto“ stadionas neatitiko UEFA reikalavimų.

Šiemet Tauragės stadionas buvo rekonstruojamas. Pagal sumanymą liepos 14-osios susitikimą su Olandijos „Den Haag“, „Tauras“ jau turėjo žaisti namuose.

„Buvo tokia mintis – į rekonstruotą stadioną žiūrovus pakviesti Europos lygos susitikimui, - kalbėjo „Tauro“ direktorius Egidijus Katauskas. – Bet darbininkai nespėjo laiku pabaigti remonto.“

„Vytauto“ rekonstrukcijai reikia atlikti aikštės keitimo bei tribūnų perstatymo darbus. Pasak E. Katausko, rekonstruotojai nespėjo nei to, nei to.

„Nukėlė objekto pridavimą liepos 20 dienai,“ – kalbėjo „Tauro“ vadovas. Dabar jis tikisi, rekonstruotą stadioną panaudoti liepos 26 d. per A lygos rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“. Iki šiol ir A lygai tauragiškiai glaudėsi kituose miestuose. Šiemet jie namų mačus rengdavo Gargžduose.

Tačiau Europos lygos turnyrui „Tauras“ pasirinko S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro aikštę. Nors anksčiau taikėsi rungtynes su olandais sužaisti Šiauliuose.

„Turime žinių, kad į rungtynes turi atvykti labai didelis skaičius varžovų aistruolių, - kalbėjo Tauragės klubo direktorius. – Kauno stadionas yra akivaizdžiai saugesnis nei Šiaulių.“

„Sūduva“ infrastruktūros problemų neturi

Marijampolės „Sūduva“ neturi tokių infrastruktūros bėdų, kaip kiti Europos taurių turnyruose dalyvausiantys Lietuvos klubai.

„Sūduvą“ galima vadinti šių turnyrų senbuve. Debiutavusi Europos taurėse 2002-aisiais kelis pirmuosius kelis metus kai kurias rungtynes suvalkiečiai buvo privesti žaisti Kaune.

Tačiau 2008-asiais marijampoliečiai pasistatė savo mieste dar vieną, modernesnį, bet daugiau reikalavimų atitinkantį stadioną. Ir nuo tada visas rungtynes žaidžia savo mieste. Jame liepos 14 d vyks ir „Sūduvos“ Europos lygos rungtynės su švedų Boroso „Elfsborg“ – Liuksemburgo Ešo „Fola“ dvikovos laimėtojais.