Kaip ir buvo prognozuota, aršumu pasižymėjo lenkai, kurių ketvirtadienį sulaikyta 63. 19 iš jų uždaryti į areštinę. Kiti, paskyrus nuobaudas, paleisti.

Patikslintais duomenimis, į policijos akiratį pateko 11 olandų. Anksčiau skelbta, kad buvo sulaikyta 13 Olandijos piliečių, tačiau, patikrinus jų dokumentus paaiškėjo, kad tai lenkai. Taip pat buvo sulaikytas ir vienas lietuvis.

„Naktis mieste praėjo ramiai ir rimtesnių įvykių neužfiksuota“, - DELFI penktadienį sakė Kauno policijos atstovė Vitalija Gintautienė.

Apie užsienio piliečių nusižengimus – nuo viešosios tvarkos pažeidimų iki pasipriešinimo policijos pareigūnams - bus informuotos Lenkijos ir Olandijos ambasados.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione „Tauras“ ketvirtadienio vakarą žaidė Europos taurės turnyro kvalifikacinio etapo rungtynes su „ADO den Haag“ ekipa. Nors lietuvių varžovai – iš Nyderlandų, juos palaikyti atvyko ir liūdnai pagarsėję lenkų futbolo fanai. „ADO den Haag“ klubo sirgaliai glaudžiai bendrauja su Varšuvos „Legia“ ekipos aistruoliais.

Prieš rungtynes prie Kauno stadiono buvo sutelktos didžiulės policijos, apsaugos bei viešojo saugumo tarnybos pajėgos, tačiau per nelyg daug darbo specialiosios tarnybos neturėjo. Olandai bei juos palaikantys Varšuvos „Legia“ klubo fanai elgėsi pakankamai kultūringai.
Tiesa, nors ir nuodugniai tikrinami sirgaliai sugebėjo į stadioną įsinešti petardų, kurių sprogimai netilo visų rungtynių metu, tačiau daugiau rimtesnių incidentų neužfiksuota.

Ketvirtadienio rytą nedidelė lenkų grupelė buvo įspėta už alkoholio vartojimą viešoje vietoje. Lenkų sirgalius buvo galima išvysti ir Laisvės alėjoje. Varšuvos „Legia“ fanai traukė savo klubo dainas, sprogdino petardas.

Pirmieji incidentai Kaune buvo užfiksuoti ketvirtadienio popietę. Lenkų futbolo sirgaliai kabinėjosi prie žmonių, įžeidinėjo. Už tai 21 chuliganas atsidūrė policijoje.

Ketvirtadienio popietę muštynės kilo pagrindinėje Kauno aikštėje, po kurių sulaikyta 12 Lenkijos riaušininkų. Kol kas tikslinama, dėl ko kilo muštynės. Iš 12 sulaikytųjų šeši aršiausieji uždaryti į areštinę.

Grupė lenkų futbolo sirgalių buvo sustabdyta dar ties Lietuvos pasieniu. Kad sirgaliai neatvyko vedini gerų ketinimų liudijo tai, jog fanai buvo ginkluoti beisbolo lazdomis. Aistruoliams teko apsisukti ir grįžti namo.

Ketvirtadienio ryte Lazdijų rajono policijai pranešta, kad Nekrūnų kaime grupė Lenkijos futbolo sirgalių subjaurojo degalinę „Statoil“. Lenkai į degalinę atvyko 7.40 val. Po jų apsilankymo pastebėta, jog dažais ištepliotos degalinės patalpų durys.
Didelės policijos pajėgos pasitiko vairuotojus ties Juragiais. Čia buvo įrengtas policijos postas, kuriame tikrintos visos transporto priemonės su lenkiškais automobilių valstybiniais numeriais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)