Nelaimė įvyko mažojoje dirbtinės dangos futbolo aikštelėje, kuri yra pastatyta prie „Žaliakalnio“ gimnazijos. Anot policijos pranešimo, pirminiais duomenimis, vaikinas susižalojo žaisdamas regbį.

„Tačiau jis žaidė ne regbį, o futbolą. Spyrė kamuolį į vartus, susidūrė su vartininku ir visu ūgiu parkrito ant žemės. Bėda ta, kad po ta dirbtine žolės danga yra ne gumos pagrindas, o betonas, Danui nuo smūgio ir lūžo kaukolės pamatas. Medikai sakė, kad jei jis būtų par kritęs ant minkštesnės dangos, gyvybę būtų pavykę išsaugoti“, – ašaras stengėsi tramdyti D. Arnoto sužadėtinė Viktorija Šapošnik.

„Mirusiojo artimųjų kaltinimas yra neįtikėtinas. Žinoma, kai tokia nelaimė, tai gali kalbėti ir emocijos. Tos aikštelės įrengtos pagal visus reikalavimus, jos yra sertifikuotos ir pripažintos tinkamos naudoti“, – tvirtino Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

Jis teigė, jog pagal reikalavimus mažoji dirbtinės dangos futbolo aikštelė ir turi būti įrengta ant asfaltbetonio pagrindo. Tuomet ant jo klojama sertifikuota dirbtinės žolės danga, o jos tarpai užpildomi smėlio granulių mišiniu, rašo „Klaipėda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją