Kol kas 21-erių metų vartininkas su Rumunijos klubu pasirašė tik preliminarią sutartį, kuri nėra oficialiai įsigaliojusi, kol nėra įgyvendintos visos sąlygos, susijusios su kontrakto išpirkimu.

Jei FC „Vaslui“ pirmadienį jas įvykdys, tuomet jau šios savaitės pradžioje V. Černiauskas taps antruoju lietuviu, rungtyniaujančiu šios šalies pirmenybėse. Rumunijos čempionų „Unirea“ gretose tvirtas pozicijas užima kitas vartininkas Giedrius Arlauskis.

Šios šalies čempionatas prasideda jau šį trečiadienį.

„Vaslui“ šiuo metu ieško pagrindinio vartininko, todėl atiduosiu visas jėgas, kad juo tapčiau. Žinoma, bus nelengva, nes komanda stipri, o kol kas turiu keblumų ir su kalba, kadangi čia visi šneka rumuniškai, tačiau apsiprasti man padeda vertėjai ir treneriai“, – pasakojo V. Černiauskas.

„Klubas paliko gerą įspūdį. Komanda yra iš nedidelio miesto, visi žaidėjai gyvena ir valgo kartu, o prieš išvykstant į treniruotes viską randu prie durų. Tereikia viską pasiimti, o sugrįžus - palikti. Žaidėjams belieka skirti visą dėmesį futbolui“, – džiaugėsi vartininkas.

Nuo 2008-ųjų, kuomet V. Černiauskas debiutavo „Ekrane“, futbolininkas Lietuvos čempionate sužaidė 58 rungtynes, iš kurių net 33 nepraleido nė vieno įvarčio. Vartininkas pastaruosius dvejus metus buvo paskelbtas geriausiu šalyje žaidžiančiu jaunu futbolininku.

Praėjusį trečiadienį puikiai jaunojo vartų sargų sužaistos Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynės su HJK „Helsinki“ galbūt buvo paskutinės „Ekrano“ gretose - atsakomosiose rungtynėse Suomijoje jis tikriausiai jau nerungtyniaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją