4 pergalės ir 1 lygiosios – tokiu grafiku šį mėnesį žygiavo „Widzew“ komanda, sugebėjusi iš 13-os pozicijos užkopti ant šešto čempionato laiptelio (43 taškai).

Nors Lenkijos čempionų titulą jau užsitikrino Krokuvos „Wisla“ futbolininkai, kova dėl likusių dviejų prizinių vietų, garantuojančių kelialapius į UEFA Europos lygos turnyrą, sekmadienį vyksiančiame paskutiniame pirmenybių ture bus itin arši. Vilčių užsikabinti medalius turi penkios ekipos, tarp kurių atsidūrė ir kelis mėnesius išmokėti algas vėluojantis „Widzew“ klubas. Tiesa, Lodzės komandai būtina ne tik pergalė prieš Zabžės „Gornik“ ekipą, bet ir konkurentų nesėkmės.

„Artėjant sezono pabaigai komanda įgavo gerą formą. Niekas nesitikėjo, kad turėsime šansą tapti čempionato prizininkais. Prieš sezoną apie tai tik tyliai pasvajodavome, o dabar tokia galimybė atrodo visai reali. Žinoma, jei paskutiniame ture pralaimėsime, galime nukristi ir į lentelės vidurį“, – sakė D. Šernas.

Geriausiu praėjusių metų Lietuvos futbolininku išrinktas puolėjas „Ekstraklasa“ lygos finiše turi ir asmeninių ambicijų. 10 kartų pasižymėjęs 26-erių alytiškis rezultatyviausių Lenkijos čempionato žaidėjų sąraše rikiuojasi ketvirtoje vietoje. Nuo pirmaujančio buvusio Lenkijos rinktinės puolėjo Tomaszo Frankowskio lietuvį skiria trys taiklūs smūgiai.

„O kodėl gi ne? – paklaustas, ar dar mato galimybių pakovoti dėl geriausio snaiperio laurų, nedvejojo D. Šernas. – Bus sunku per vienas rungtynes įmušti net triskart, bet stengsiuosi. Norėtųsi į rinktinės stovyklą atvažiuoti geros nuotaikos“.

Iš karto po paskutinio mačo vilkint „Widzew“ marškinėlius, D. Šernas prisidės prieš nacionalinės komandos, kurios kitą savaitę laukia atrankos į 2012 metų Europos čempionatą rungtynės su Lichtenšteino rinktine.

„Neturime kur trauktis, be to, žaidžiant prieš tokią komandą, privalu laimėti. Tačiau negalime pamiršti ir to, kad dabar visi moka žaisti futbolą, ir niekas neleis tiesiog atvažiuoti ir pasiimti tris taškus“, – apie dvikovą Lichtenšteine kalbėjo D. Šernas.

Tolesnę savo ateitį lietuvis, kurio kontraktas su dabartiniu klubu galios dar metus, teigė apsvarstysiantis tik pradėjęs atostogas.

Be „Widzew“ klubo, į Lenkijos čempionato apdovanojimus taip pat pretenduoja dar dvi ekipos, kuriose žaidžia lietuviai: Andriaus Skerlos ir Tado Kijansko atstovaujama Balstogės „Jagiellonia“ (4 vieta, 45 tšk.) ir Gdansko „Lechia“ (5 vieta, 43 tšk.) su Vytautu Andriuškevičiumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją