„Mes jį (stadioną – DELFI) vienokia ar kitokia forma perimtume, susitarę su ŪBIG. Tai galėtų būti dalinė viešojo ir privataus sektoriaus partnerystė – kontrolinis akcijų paketas galėtų priklausyti savivaldybei arba valstybei, ar savivaldybei, valstybei ir privačiam investuotojui. Mes tada ieškome pinigų ir statome“, - DLEFI sakė A. Zuokas.

Pasak jo, kartu su stadionu turėtų pajudėti ir šalia esančios teritorijos, taip pat valdomos ŪBIG, plėtros darbai.

„70 milijonų užtektų, kad mes įrengtume gerą 12-15 tūkst. vietų stadioną. O ŪBIG toliau galėtų pagal detalųjį planą aplinkui vystyti komercinę statybą. Be to, tai yra miesto centras. Nėra tokios problemos dėl automobilių statymo ar privažiavimo, kaip prie „Akropolio“, - prisimindamas planus gaivinti Nacionalinio stadiono griaučius kalbėjo A. Zuokas.

ŪBIG dar 1999 m. paskelbė planuojanti rekonstruoti „Žalgirio“ stadioną. Vėliau pranešta ir apie planus atnaujinti V. Romanovo verslo taip pat valdomus Vilniaus koncertų ir sporto rūmus. Labiausiai ši teritorija pagarsėjo tuomet, kai kilo triukšmas dėl statybų, esą vykdomų istorinių žydų kapinių teritorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją