Mačui teisėjavo Uzbekijos arbitras Ravšanas Irmatovas.

Komandų sudėtys:

PAR: Itumeleng Khune, Siboniso Gaxa, Aaron Mokoena, Bongani Kumalo, Lucas Thwala (45 min. Tsepo Masilela), Kagisho Dikgacoi, Reneilwe Letsholonyane, Siphiwe Tshabalala, Teko Modise, Katlego Mphela, Steven Pienaar (84 min. Bernard Parker).

Meksika: Oscar Perez, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Ricardo Osorio, Pablo Aguilar (55 min. Andres Guardado), Rafael Marquez, Gerardo Torrado, Guillermo Franco (74 min. Javier Hernandez), Carlos Vela (68 min. Cuauhtemoc Blanco), Efrain Juarez, Giovani Dos Santos.

Rungtynės

Jau antrą susitikimo minutę kilo pavojus prie aikštės šeimininkų vartų. Po perdavimo iš krašto PAR baudos aikštelėje kilo nedidelė sumaištis ir nuo Giovani Dos Santoso smūgio savo vartus išgelbėjo tik Itumelengas Khune, nukreipęs kamuolį užribį.

15-ą min. meksikietis Guillermo Franco po kampinio iššoko prieš vartus, tačiau galva smūgiavo netiksliai. Meksikos rinktinės atakos prislopo, bet ir jų varžovams pavojingiau užpulti nesisekė, o didžioji žaidimo dalis persikėlė į aikštės vidurį.

17-ą min. PAR futbolininkai atliko pirmąjį smūgį varžovų vartų link – Steveno Pienaaro baudos smūgis buvo netikslus. Jau kitos atakos metu Pablo Aguilaro smūgį atlaikė PAR vartininkas I. Khune.

18-ą min. pirmoji čempionato geltona kortelė už žaidimą ranka buvo parodyta meksikiečiui Efrainui Juarezui.

19-ą min. vėl blykstelėjo G. Dos Santosas. Prasiveržęs puolėjas iš maždaug 20 metrų pavojingai smūgiavo visiškai šalia PAR vartų virpsto.

PAR rinktinėje pastebimiausias buvo patyręs S. Pienaaras. Jis dažniausiai turėdavo kamuolį aikštės šeimininkų gretose, keletą kartų pavojingai veržėsi dešiniuoju kraštu, bet visas jo atakas sėkmingai gesino Meksikos futbolininkų gynyba.

32-ą minutę PAR vėl išgelbėjo vartininkas. G. Franco sulaukė savalaikio perdavimo ir su kamuoliu iššoko vienas prieš vartus, bet I. Khune buvo čia pat ir krūtine atmušė kamuolį, o Meksika neišnaudojo bene geriausios galimybės.

37-ą minutę meksikiečiai po kampinio pagaliau įmušė įvartį, bet mačo arbitras užfiksavo nuošalę, kai G. Dos Santosas galva permetė kamuolį per metrą nuo vartų laukusiam Carlosui Velai.

Kėlinio pabaigoje jau PAR futbolininkai užspaudė varžovus prie jų vartų ir turėjo keletą neblogų progų įvarčiui pasiekti, tačiau iš pradžių Katlego Mphela po puikaus perdavimo nepasiekė kamuolio, o minute vėliau Kagisho Dikgacoi smūgiavo šalia skersinio.

Antrojo kėlinio pradžioje vėl aktyviau atakavo meksikiečiai, tačiau netrukus pirmasis čempionato įvartis krito būtent į jų vartus. Greitoje kontratakoje 55-ą min. Siphiwe Tshabalala spurtavo kairiuoju kraštu, sulaukė puikaus perdavimo beveik iš aikštės vidurio ir iššokęs vienas prieš vartininką smūgiu iš „aštroko“ kampo pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 1:0.

60-ą min. – dar viena G. Dos Santoso ir I. Khune dvikova. Meksikiečių puolėjas įšoko į baudos aikštelę ir iš dešiniojo krašto smūgiavo į viršutinį vartų kampą. PAR vartininkas staigiu šuoliu dar kartą išgelbėjo savo komandą.

69-ą min. Teko Modise gavo gerą perdavimą ir išbėgo vienas prieš Meksikos vartininką Oscarą Perezą, bet nesukontroliavo kamuolio, o po akimirkos jį pavijęs gynėjas šiek tiek „padėjo“ nugriūti. Arbitras R. Irmatovas 11 metrų baudinio neskyrė.

PAR žaidėjai vis daugiau dėmesio skyrė gynybai, tačiau 78-ą minutę Meksikos komandai pavyko išlyginti rezultatą. Net trys meksikiečiai atakos metu po Andreso Guardado perdavimo iššoko prieš PAR vartininką ir vienintelį gynėją, o kamuolį pagavęs dešiniame kampe įvartį iš keleto metrų įmušė patyręs „Barcelona“ gynėjas, rinktinėje žaidžiantis saugu, Rafaelis Marquezas.

90-ą min. puikią progą išplėšti pergalę turėjo aikštės šeimininkų puolėjas Katlego Mphela. Iš aikštės gilumos spurtavęs futbolininkas sugebėjo atitrūkti nuo varžovų gynėjų ir pabėgti kairiuoju kraštu, bet jau baudos aikštelėje smūgiuotas kamuolys atsimušė į Meksikos vartų virpstą.

Statistika

PAR – Meksika 1:1 (0:0)

PAR: Siphiwe Tshabalala (55 min.)

Meksika: Rafael Marquez (78 min.)

Smūgiai: PAR 10 – Meksika 16

Smūgiai į vartų plotą: PAR 3 – Meksika 3

Kampiniai: PAR 4 – Meksika 5

Nuošalės: PAR 4 – Meksika 6

Kamuolio valdymas: PAR 35 proc. – Meksika 65 proc.

Geltonos kortelės: PAR 2 – Meksika 2

Raudonos kortelės: PAR 0 – Meksika 0.

Antrose A grupės rungtynėse penktadienio vakarą žais pasaulio vicečempionai Prancūzijos futbolininkai ir Urugvajaus nacionalinė komanda.

Šeštadienį į kovas stos B ir C grupės ekipos. B grupėje Pietų Korėjos rinktinė susitiks su Graikija, o vieni favoritų argentiniečiai žais su Nigerijos futbolininkais.

Vieninteliame C grupės mače šeštadienio vakarą susitiks Anglijos ir JAV vienuolikės.

Pasaulio čempionato nugalėtoja paaiškės finalo rungtynėse liepos 11 dieną.

Prieš pirmąsias čempionato rungtynes pernai rekonstruotame „Soccer City Stadium“ stadione, talpinančiame net 94 tūkst. žiūrovų, surengta atidarymo šventė.

Atidarymo ceremonijoje nedalyvavo ilgametis šalies vadovas Nelsonas Mandela. Čempionato išvakarėse vykdama iš atidarymo iškilmių koncerto avarijoje žuvo 13-metė jo proanūkė Zenani Mandela.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją