Mačui vadovavęs arbitras Khalilis Al Ghamdi iš Saudo Arabijos 30-ą min. iš aikštės išvijo Šveicarijos rinktinės saugą Valoną Behrami, o iš viso parodė 9 geltonas ir vieną raudoną kortelę.

Pirmame ture abi ekipos iškovojo pergales vienodu rezultatu 1:0. Čilės futbolininkai įveikė Hondūro vienuolikę, o šveicarai sensacingai nugalėjo favoritę Ispanijos rinktinę.

Ispanai su Hondūru žais paskutiniame pirmadienio susitikime H grupėje, kuriuo ir baigsis antrasis turas.

Paskutiniame ture čiliečiai kovos su ispanais, o Šveicarijos rinktinei, norint patekti į kitą etapą, bus būtina pergalė prieš Hondūrą.

Čilės rinktinės sudėtis: Claudio Bravo, Waldo Ponce, Gonzalo Jara, Gary Mendel, Matias Fernandez (66 min. Esteban Paredes), Carlos Carmona, Arturo Vidal (46 min. Mark Gonzalez), Mauricio Isla, Humberto Suazo (46 min. Jorge Valdivia), Jean Beausejour, Alexis Sanchez.

Šveicarijos rinktinės sudėtis: Diego Benaglio, Stephane Grichting, Steve von Bergen, Reto Ziegler, Stephan Lichsteiner, Benjamin Huggel, Gokhan Inler, Gelson Fernandes (77 min. Albert Bunjaku), Valon Behrami, Blaise N’Kufo (68 min. Eren Derdiyok), Alexander Frei (42 min. Tranquillo Barnetta).

Rungtynės

Jau mačo pradžioje Šveicarijos rinktinės vartininkui Diego Benaglio teko gelbėti savo komandą, kai 10-ą min. vienas po kito jo darbo vietą stipriais smūgiais atakavo čiliečiai Arturo Vidalis ir Carlos Carmona. Čilės komanda turėjo ir trečią galimybę, bet šveicarai šiaip ne taip apsigynė.

Šveicarai atlaikė pirmųjų minučių varžovų šturmą ir netrukus žaidimas tapo lygesnis. 26-ą min. vartų link galva smūgiavo Šveicarijos rinktinės gynėjas Stephane’as Grichtingas.

Tuo metu rungtynių arbitras Khalilis Al Ghamdi dalino korteles į kairę ir į dešinę. Iki 30-os min. jau parodęs keturias geltonas korteles, netrukus teisėjas iš Saudo Arabijos iš aikštės pašalino šveicarų saugą Valoną Behrami. Šis atbula alkūne stuktelėjo iškart ant žolės kritusiam čiliečiui C. Carmonai ir Kh. Al Ghamdi negailestingai iškėlė raudoną kortelę.

Po šio momento šveicarai ėmė daugiau rūpintis gynyba ir pajėgas koncentravo savo aikštės pusėje, o Čilės komandos atakos vėl ritosi viena po kitos. Bet čiliečiams trūko tikslumu, pavyzdingai dirbo Šveicarijos vartininkas D. Benaglio ir iki pertraukos rezultatas nepasikeitė – 0:0.

Antrojo kėlinio pradžioje įvartį po rikošeto įmušė Čilės rinktinės puolėjas Alexisas Sanchezas, bet nuošalėje atsidūrė net trys jo komandos draugai ir tikslus smūgis buvo neįskaitytas.

55-ą min. Šveicarijos komandą vėl išgelbėjo D. Benaglio. Po šveicaro gynėjo nesėkmingų veiksmų, kamuolį perėmęs A. Sanchezas iššoko vienas prieš vartininką, tačiau šis sugebėjo atremti smūgį ir čiliečiui beliko gailėtis dėl neišnaudotos geriausios progos.

Teisėjas Kh. Al Ghamdi „siautėjo“ toliau – 59-ą min. geltonos kortelės buvo parodytos iškart dviem žaidėjams, dar po minutės čilietis Gary Medelis galėjo džiaugtis negavęs raudonos.

Teisėjas Kh. Al Ghamdi „siautėjo“ toliau – 59-ą min. geltonos kortelės buvo parodytos iškart dviem žaidėjams, dar po minutės čilietis Gary Medelis galėjo džiaugtis negavęs raudonos. Nepaisant griežtų arbitro sprendimų, kontroliuoti žaidėjų drausmę jam nesisekė.

66-ą min. pirmą pavojingą ataką antrame kėlinyje surengė ir Šveicarijos komanda. Reto Ziegleris tolimu baudos smūgiu bandė atlikti perdavimą, tačiau užsisukęs kamuolys taip ir nelietė nė vieno žaidėjo galvos ir prašvilpė prie pat Čilės vartų virpsto.

Savo tikslą Čilės komanda pasiekė 75-ą min. Estebanas Paredesas įveikė varžovų gynybos pinkles ir išsiveržė į priekį dešiniuoju kraštu. Pamatęs iš vartų toliau išėjusį D. Benaglio, čilietis pasiuntė kamuolį į priešingą krašą Markui Gonzalezui ir šis smūgiu galva pelnė įvartį – 1:0.

84-ą min. puikios progos neišnaudojo pats E. Paredesas, atsidūręs netoli vartų ir iš patogios pozicijos spyręs kamuolį labai netaikliai. Paskutinėmis minutėmis įsidrąsino ir šveicarai, tačiau rezultato išlyginti jiems nepavyko. 90-ą min. Erenas Derdiyokas atsidūrė pavojingos atakos smaigalyje, bet kamuolį pasiuntė šalia vartų.

Akimirka anksčiau, puikiai prasiveržęs čilietis E. Paredesas iššvaistė dar vieną puikią progą padvigubinti pranašumą.

Statistika

Čilė – Šveicarija 1:0

Čilė: Mark Gonzalez (75 min.).

30-ą min. raudona kortelė parodyta Valonui Behrami (Šveicarija).

Smūgiai: Čilė 19 – 5 Šveicarija

Smūgiai į vartų plotą: Čilė 6 – 0 Šveicarija

Pražangos: Čilė 20 – 25 Šveicarija

Kampiniai: Čilė 5 – 3 Šveicarija

Nuošalės: Čilė 9 – 0 Šveicarija

Kamuolio valdymas: Čilė 69 proc. – 31 proc. Šveicarija

Geltonos kortelės: Čilė 6 – 3 Šveicarija

Raudonos kortelės: Čilė 0 – 1 Šveicarija.

H grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Čilė 2 2 0 0 2-0 6
2. Šveicarija 2 1 0 1 1-1 3
3. Hondūras 1 0 0 1 0-1 0
4. Ispanija 1 0 0 1 0-1 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją