„Tai smulkmena, lyginant su jūsų sėkme, – sakė A. Agaoglu, įteikdamas krepšininkams raktus nuo namų. – Jūs sugrąžinote tautai komandos dvasią sunkiu laiku, kai kovojome už sėkmę.“

Sekmadienį finalinėse rungtynėse Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje Turkijos rinktinė pralaimėjo JAV ekipai (rezultatu 81:64) ir pelnė antrą vietą čempionate bei sidabro medalius. Antra vieta čempionate yra didžiausias pasiekimas šalies krepšinio istorijoje.

Iš pradžių skelbta, kad vyriausybė kiekvieną rinktinės narį apdovanos 1 mln. lirų (apie 1,8 mln. litų) ir aukso luitais (kurių vertė – apie 20 tūkst. lirų arba apie 36 tūkst. litų). Vėliau, po Turkijos pergalės su Serbijos rinktine pusfinalyje, premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas paprašė Generalinio jaunimo ir sporto direktorato vadovo Yunuso Akgulio padidinti apdovanojimus iki 1,5 mln. lirų (apie 2,7 mln. litų).

Pirmadienį Ankaroje premjeras įteikė 12-ai milžinų simbolinį 28 mln. lirų (apie 50,4 mln. litų) čekį. Pinigus pasidalins krepšininkai ir treneriai.

Turkijos rinktinės apdovanojimai stipriai skiriasi nuo bronzą laimėjusios Lietuvos rinktinės prizų. Lietuvos ekipai skirta 180 tūkst. litų, Turkijos pinigais tai būtų apie 100 tūkst. lirų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją