„Matau, kad rinktinėje turistų nebus. Visi įneš savo indėlį. Nors nemažai kalbama apie komandos branduolį, tačiau jis gali kisti. Tai priklausys ir nuo varžovo. Žinoma, daugiausia tikimasi iš Lino Kleizos, Roberto Javtoko, Manto Kalniečio ir Jono Mačiulio“, - mintimis dalinosi profesorius S. Stonkus.

Nors jau kelerius metus diskutuojama dėl rinktinės įžaidėjo problemos, tačiau, profesoriaus manymu, ji nėra tokia aktuali.

„Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis ar Martynas Gecevičius gerai susitvarko su pareigomis. Kas ypatingai svarbu - šie žaidėjai pelno nemažai taškų, improvizuoja aikštėje“, - sakė profesorius.

Paklaustas apie silpnąsias rinktinės vietas, S. Stonkus atsakė, kad rūpesčių čempionate gali kelti vidurio puolėjo pozicija. Kol kas be Roberto Javtoko kitiems gali būti sunku „tvarkytis“ šioje pozicijoje. Tačiau komandinis žaidimas galėtų užglaistyti šią spragą.

„Rinktinės stiprioji pusė - gera gynyba ir komandinis žaidimas. Juo mūsų šalies krepšininkai garsėja jau dešimtmečiais. Be to, gerą įspūdį paliko ir treneriai. Matau nemažai naujų derinių, drąsių ir savalaikių sprendimų“, - mintimis dalinosi LKKA profesorius.

Vertindamas rinktinės žaidimą su čempionato favoritėms priskiriamomis Ispanija ir JAV, S. Stonkus sakė, kad kol kas sunku spręsti apie komandos pajėgumą.

„Treneriai nemažai keitė sudėtį, tikrąjį rinktinės pajėgumą pamatysime tik čempionato metu. Vis dėlto kautis su šiomis komandomis rinktinei bus labai sunku“, - sakė LKKA profesorius.

Pasak jo, šiais metais padėtas geras pagrindas kitų metų rinktinei. 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje.

„Kitais metais, galbūt pasipildžiusi keliais žaidėjais, rinktinė bus stipri. Manau, kad iš pasaulio čempionato krepšininkai atsiveš dar daugiau patirties. Juk teks rungtyniauti su pajėgiausiomis planetos rinktinėmis, skirtingomis krepšinio mokyklomis. Tai labai užgrūdina žaidėjus. Prognozėmis neužsiimu, tačiau patekimas tarp aštuonių stipriausių pasaulio komandų būtų geras pasirodymas“, - sakė S. Stonkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją