„Tai geriausias iki šiol buvęs pasaulio čempionatas. Turnyro rungtynės vyko ir vyksta labai atkakliai, keli susitikimai buvo ypač įdomūs. Pusfinalio mačas tarp Turkijos ir Serbijos buvo tikras krepšinio šou. Televizijos transliacijų iš Turkijos žiūrovų skaičius smarkiai išaugo. Pavyzdžiui, Lietuvoje visi reitingai – rekordiniai. Pirmenybių finalas – turkų svajonė. Turkija gerai organizavo čempionatą ir gerai jame žaidė“, – sakė P. Baumannas.

„Progresas nuo 2006 metų varžybų Japonijoje – akivaizdus. Žiniasklaidos ir žiūrovų susidomėjimas – didžiulis. Europa įrodė savo dominavimą, nes tarp aštuonių geriausių komandų pateko šešios europiečių rinktinės. Nauji iššūkiai FIBA laukia 2014 metais Ispanijoje. O dabar krepšinio pasaulis savo dėmesį kreipia į 2012 metų Londono olimpiadą“, – pabrėžė B. Elphinstonas.

Paklaustas apie Lietuvai parduotą vardinį kvietimą į pasaulio čempionatą, FIBA generalinis sekretorius gyrė mūsų komandos žaidimą ir jos aistruolius.

„Mes patenkinti. Puikūs jūsų fanai – labai lojalūs rinktinei, aistringi, spalvingi ir palaikantys ritmą tribūnose. Iš kur Lietuva turi tiek daug gerų krepšininkų? Maža valstybė, o kiekvieną kartą suranda jaunų talentų. Lietuva – jauna ir gera komanda. Gal Lietuvoje ypatingas pienas ar geras maistas? FIBA sprendimas skirti Lietuvai kvietimą buvo teisingas ir visiškai pasiteisino, o Lietuvos krepšinio federacijai (kuri sumokėjo 500 tūkst. eurų) tai buvo gera investicija ateičiai“, – kalbėjo P. Baumannas.

Tai, kad daug žvaigždžių praleido šį čempionatą, pasak FIBA vadovų, padeda iškilti jaunimui.

„Tai – žinutė toms žvaigždėms. Atsiranda naujų krepšininkų. Juk Kevinui Durantui ir Milošui Teodosičiui vos 21-eri metai, o kaip jie žaidžia. Atsiranda naujų žvaigždžių. Mes džiaugiamės čempionatu ir neieškome smulkių trūkumų“, – pasakojo P. Baumannas.

Į 2014 metų pasaulio čempionatą veikiausiai keisis atrankos sistema ir pačio turnyro formatas, bus analizuojama aštuntfinalių trukmė (dabar buvo keturios dienos), bet bendra varžybų trukmė – 17 dienų – liks tokia pati.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją