Incidentas kilo, kai graikas Antonis Fotsis liko nepatenkintas Milošo Teodosičiaus veiksmais ir puolė šį auklėti. Serbas pabrėžtinai atsainiai pastūmė oponentą į smakrą, šis, laikomas komandos draugų, spjovė M. Teodosičiui į veidą ir netrukus krepšininkai jau aiškinosi santykius kumščiais.

Įsiaudrinusių peštukų nesugebėjo išsskirti nei arbitrai, nei į aikštelę suskubęs J. Kazlauskas. Ypač aktyviai rankomis darbavosi Serbijos rinktinės vidurio puolėjas Nenadas Krstičius, vėliau kėde atakavęs susitikimui neregistruotą graikų „centrą“ Ioanį Bourousį, kuris rungtynes stebėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Pastarajam buvo prakirsta galva, pasipylė kraujas. Įtūžęs graikas norėjo atsiskaityti su skriaudiku, tačiau J. Kazlauskui šiaip ne taip pavyko įkalbėti I. Bourousį palikti aikštelę.

Areną paliekant serbams, į aikštelę tradiciškai pasipylė įvairus smulkūs daiktai, o keletas sirgalių taikėsi įspirti svečiams.

Likus maždaug 6 minutėms iki incidento aikštelę buvo priverstas palikti Serbijos komandos vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius, kuriam už ginčus su arbitrais buvo skirtos dvi techninės pražangos.

Nutrauktose rungtynėse pergalė 74:73 (24:23, 17:19, 13:16, 20:15) buvo įskaityta Graikijos rinktinei, kuri turnyre laimėjo visus tris susitikimus.

Nugalėtojams Sofoklis Schortsanitis pelnė 18, Vasilis Spanoulis – 17, Nikos Zisis – 10 taškų.

Serbijos komandoje rezultatyviausi buvo Milošas Teodosičius (17 tšk.) ir N. Krstičius (16 tšk).

Pastarasis po muštynių buvo areštuotas graikų policijos.

Kitame „Akropolio taurės“ mače pirmąją pergalę iškovojo Slovėnijos rinktinė, 86:71 (21:14, 22:18, 23:15, 20:24) nugalėjusi Kanados krepšininkus.

Slovėnams 19 taškų įmetė Jaka Lakovičius. Samo Udrihas prie pergalės prisidėjo 13, Boštjanas Nachbaras - 11 taškų.

Kanados ekipai Jevohnas Shepherdas pelnė 13, Joelis Anthony – 11 taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)