Nors po tris įvarčius pirmenybėse pelnė net šeši žaidėjai (ispanas F. Torresas, vokietis Mario Gomezas (282 min.), rusas Alanas Dzagojevas (253 min.), kroatas Mario Mandžukičius (270 min.), italas Mario Balotelli (421 min.) ir portugalas Cristiano Ronaldo (480 min.), UEFA prizas F. Torresui atiteko dėl to, kad jis dar atliko 1 rezultatyvų perdavimą (kaip ir M. Gomezas) bei žaidė mažiausiai laiko.

Tuo metu geriausiu EURO-2012 futbolininku buvo išrinktas ispanų saugas Andresas Iniesta.

Primename, kad F. Torresas įmušė du įvarčius grupės varžybose į Airijos rinktinės vartus (4:0) ir pridėjo vieną taiklų smūgį EURO-2012 finale prieš Italiją (4:0).

F. Torresas savo žaidimo minutes Lenkijoje ir Ukrainoje išnaudojo itin produktyviai: grupės varžybose su italais žaidė tik 16 min., su airiais - 74 min., su kroatais - 61 min., ketvirtfinalyje su prancūzais - 23 min., pusfinalyje su portugalais išvis nežaidė, o finale su italais - 15 min.

Visi F. Torreso įvarčiai EURO-2012:

Beje, prieš ketverius metus Austrijoje ir Šveicarijoje vykusiose Europos pirmenybėse F. Torresas pasižymėjo tik 1 kartą, bet jo įvartis tapo lemiamu - jis atnešė ispanams pergalę finale prieš Vokietiją (1:0).

2008 metais „Auksinį batelį“ laimėjo Davidas Villa, kamuolį į tinklą pasiuntęs 4 kartus.

Visų laikų rekordas priklauso prancūzui Micheliui Platini, kuris 1984 metų čempionate Prancūzijoje pelnė net 9 įvarčius.

Iš viso EURO-2012 pirmenybėse per 31 mačą buvo įmušti 76 įvarčiai (vid. po 2,45 per dvikovą).

Visi EURO-2012 įvarčiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)