Pasak jo, 2012 metų Europos futbolo čempionatą Ukraina ir Lenkija surengė sėkmingai, tai patvirtina ir aukštų svečių vizitai, ir rekordinis parduotų bilietų į rungtynes skaičius.

Ukrainos URM patikino, kad eiliniai europiečiai, kurie apsilankė Ukrainoje, kai vyko čempionatas, išvažiavo su kuo teigiamiausiais jausmais apie šalį ir pačių ukrainiečių svetingumą.

Kaip jau pranešta, gegužę BBC laidoje "Panorama" buvo parodytas filmas, kuriame buvo kalbama apie futbolo chuliganizmą Ukrainos ir Lenkijos stadionuose, o buvęs Anglijos rinktinės žaidėjas Solas Campellas (Solas Kempbelas) patarė anglams vengti kelionių į šias dvi Rytų Europos šalis, nes iš ten, jo nuomone, galima negrįžti gyvam.

Grupė Britanijos aistruolių per eitynes prieš savo rinkinės rungtynes Donecke birželio 19 dieną nešė per miestą improvizuotą karstą, kuris simbolizavo protestą prieš S.Campbello, pareiškusio savo filme, kad iš Ukrainos galima sugrįžti karste, žodžius.

Anglijos futbolo asociacija (FA) rengia oficialų skundą raštu dėl to, kad BBC televizijos kanalas 2012 metų Europos futbolo čempionato išvakarėse surengė šalių-turnyro šeimininkių diskriminavimo kampaniją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)