Natūralu, kad po šios pergalės šventė ne tik patys jos herojai trenerio Vicentes del Bosque auklėtiniai, bet ir tūkstančiai fanų. Veidus išsidažę nacionalinėmis spalvomis (raudona ir geltona) jie užplūdo didžiausių šalies miestų aikštes, lipo į fontanus, juose maudėsi, šoko, bučiavosi, stabdė automobilių eismą, signalizavo ir kitaip šėlo.

Tuo metu Italijoje vyravo visiškai priešingas vaizdas - žmonės greitai išsiskirstė, o apie tai, kad jie išvis žiūrėjo finalą, bylojo tik tonos paliktų šiukšlių,.

Ispanų aistruoliai tikino, kad ši pergalė leido jiems bent trumpam pamiršti apie finansų krizę, kuri krečia jų šalį, ir itin aukštą nedarbo lygį.

„Šiandien visi gali pamiršti apie krizę. Deja, ji niekur nedings. Tačiau nors ekonomiškai tai nieko ir nepakeis, mes bent kurį laiką turime kuo džiaugtis. Esu, tikra, kad pusę ispanų pirmadienį nepasirodys darbe!“, - kalbėjo viena ispanė.

Primename, kad finale ispanams įvarčius pelnė Davidas Silva, Jordi Alba, Fernando Torres ir Juan Mata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)