„Dažniausiai „Auksinis kamuolys“ tenka atakuojančio plano futbolininkams, tačiau man sunku juos įvertinti, nes nemačiau visų rungtynių“, - sakė Pele. - Tačiau neturiu abejonių dėl I. Casillaso žaidimo kiekviename iš didžiųjų turnyrų. Dabar idealus metas skirti jam šį prizą. Jo indėlis į pergales - didžiulis. Komanda gali turėti geriausią puolėją, bet pergalių nebus, jei užnugaryje neturėsi puikaus vartininko. Tiesiog žmonės mažai apie juos kalba“.

Pele taip pat buvo nusivylęs, mat futbolo pasaulyje mažai kas šiuo metu gali mesti iššūkį argentiniečiui Lioneliui Messi.

„Kiekviena era turi savo geriausią futbolininką. Kartais dėl šio vardo kovoja keturi ar penki, tačiau dabar jaučiasi trūkumas. Ką galime lyginti su L. Messi? Neymarą? Cristiano Ronaldo yra antras, bet kas po jo? Žiniasklaida taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Man reikėjo daug nuveikti, kad tapčiau tuo, kuo buvau, o dabar užtenka įmušti vieną gražų įvartį ir būsi šlovinamas“, - skundėsi brazilas.

Pele taip pat pareiškė, kad susitikus 1970 metų Brazilijos rinktinei ir šiemetinei Ispanijos nacionalinei komandai, gana nesunkiai laimėtų brazilai, rašo portalas ivartis.net

Nors Ispanija laimėjo 2008 metų Europos čempionatą, 2010 metų pasaulio čempionatą ir 2012 Senojo Žemyno pirmenybes, Pele vistiek mano, kad praėjusio amžiaus 8-o dešimtmečio Brazilijos rinktinė, kuri 1970 metais laimėjo pasaulio čempionatą, buvo stipresnė komanda.

1970-ų pasaulio čempionato finale Brazilija Italiją įveikė rezultatu 4:1, tuo tarpu Ispanija šių metų Europos čempionate italus nugalėjo 4:0. Tačiau Pele šio fakto nesureikšmina.

„Turėjome daug daugiau gerų žaidėjų, nei dabar turi Ispanija, kurioje yra tik du ar trys nuostabūs futbolininkai“, - teigė Pele - Jei dabartinė Ispanija susitiktų su 8-o dešimtmečio Brazilijos rinktine, mes tikrai laimėtume, ypač, jei žaisčiau aš!“, - brazilų futbolininko žodžius cituoja ivartis.net

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)