Spaudoje buvo akcentuojamas J.Loewo sudėties pasirinkimas mačui su Italija ir po pralaimėjimo puse lūpų netgi buvo pasvarstoma apie permainas rinktinės trenerio poste. Visgi, vienas Vokietijos rinktinės lyderių Mesutas Ozilas stojo ginti J.Loewo.

„Mes negalėjome visko pakeisti, nes laimėjome 15 rungtynių iš eilės. Laimėjome su ta komanda, kuri žaidė ir pusfinalyje, - teigė M.Ozilas. - Dėl vienų nesėkmingų rungtynių pamirštama puikus pasirodymas grupės varžybose bei ketvirtfinalyje ir netgi kalbama apie trenerio atleidimą.

Anksčiau sulaukdavome daugybės pagyrų, ypač iš užsienio specialistų, tai nejaugi viskas staiga tapo blogai? Jeigu laimėtumėme titulą, viskas būtų gerai. Tačiau tai padaryti reikia ir nemažai sėkmės. Darėme viską, kad pasiektumėme finalą, bet tai nėra tokia paprasta užduotis“.

M.Ozilas neabejojo, kad J.Loewas yra pakankamai aukštos klasės, jog galėtų vadovauti geriausiems pasaulio klubams, tokiems kaip Madrido „Real“.

„Ar jis galėtų treniruoti „Real“ ekipą? Žinoma, kodėl gi ne? Jis yra labai geras treneris ir turi viską, ko reikia tokiam darbui. Jis yra vienas iš geriausių pasaulyje“, - sakė M.Ozilas.