"Ispanija - ypatingai stipri ekipa,- "Goal.com" sakė futbolininkas. - Tačiau mes su jais jau žaidėme ir žinome, kaip įveikti. Nenoriu veltis į detales, nes viską pamatysite aikštėje."

Sėkmingas italų žaidimas daugeliui tapo turnyro staigmena, tačiau, anot Marchisio, neįspūdingi rezultatai pasirengimo cikle pasitarnavo papildomas motyvatorius.

"Manau, kad niekas nesitikėjo tokio mūsų žaidimo. Prieš turnyrą buvome labai kritikuojami, ypač po pralaimėjimo kontroliniame mače Rusijai. Net ir čempionato metu buvo nusivylusių lygiosiomis su Kroatija,- teigė jis . - O mes tiesiog norėjome, kad žmonės mumis pasitikėtų. Tiesa, toks spaudimas tik suvienijo komandą ir pavertė kritiką pagyromis."

A.Barzagli: Italijos rinktinės stiprybė - vienybė

Andrea Barzagli Italijos rinktinės stiprybe prieš artėjantį Europos čempionato finalą įvardija vienybę.

"Dabar mūsų laukia pačios sunkiausios rungtynės prieš pasaulio ir žemyno čempionus,- sakė gynėjas. - Jaučiame nuovargį, tačiau analizavome varžovus ir esame kartu jau mėnesį, tad žinome, ką daryti. Nuojauta kužda, kad viskas bus gerai."

Geriausiu čempionato futbolininku pretenduoja tapti Italijos rinktinės saugas Pirlo, tačiau Barzagli pabrėžė, jog italų stiprybė nėra individualūs žaidėjai.

"Kas mūsų didžiausia žvaigždė? Visa ekipa, o tik po to atskiri žaidėjai, kurie vieną ar kitą akimirką savo sugebėjimais gali pakreipti rungtynių eigą,- kalbėjo jis. - Galbūt Ispanija mūsų nebijo, bet tikrai gerbia."

Ispanijos rinktinė finale žada atakuoti

Ispanijos rinktinė Europos čempionato finale ketina demonstruoti atakuojantį futbolą.

Senojo žemyno čempionų titulą ginsiančios ekipos strategas Vicente Del Bosque užsiminė startinėje sudėtyje numatęs vietą trims atakuojantiems žaidėjams, tačiau ekspertai tebespėlioja, ar tai nereikš viso labo vieno nominalaus puolėjo.

"Mes esame priversti daugiau atakuoti nei gintis, nes ekipoje yra tą sugebančių daryti futbolininkų,- sakė Del Bosque. - Futbolas žengia į priekį, komandos sudėtis keičiasi, tačiau principas išlieka tas pats. Žaisime taip, kaip visuomet."

Kol kas ispanų statinėje vienuolikėje šiose pirmenybėse žaisdavo arba vienas puolėjas - Fernando Torresas arba Alvaro Negredo - arba į priekį buvo pastumiamas saugas Cescas Fabregasas. Be to, manoma, kad šį vakarą vienuolikėje gali nelikti vietos akivaizdžiai pavargusiam atakų organizatoriui Davidui Silvai, kurį pretenduoja pakeisti Pedro.

Tuo metu Italijos rinktinės treneris Cesare Prandelli teigė: "Komanda, kurioje yra Andrea Pirlo, Claudio Marchisio ir Riccardo Montolivo visuomet nori žaisti tikrą futbolą. Finalas bus atviras, kadangi abi rinktinės žaidė panašiai - negaliu įžvelgti esminių skirtumų."

To metu ispanų saugas Xavi apie būsimų varžovų žaidimo stilių sakė: "Žiūrėsime, ką nuspręs jų treneris. Dabar demonstruojamas stilius nėra toks, koks buvo anksčiau - italai nori kontroliuoti kamuolį, turi puikią komandą ir tą jau įrodė."

Del Bosque pridūrė: "Italija pasikeitė, pagerino savo žaidimą ir šiame čempionate su kiekvienu maču atrodo vis geriau, tad nusipelnė patekti į finalą. Manau, kad prieš finalą savo stiliaus jie nekeis."

Apie pasitraukimą iš rinktinės galvojantis Xavi: jums nuobodu? O mums - fantastika, nes švenčiame pergales

Saugas Xavi nėra tikras, ar po šio Europos čempionato nesitrauks iš Ispanijos rinktinės

32 metų futbolininkas yra vienas pagrindinių ispanų pergalių kalvių, tačiau Senojo žemyno pirmenybės jam gali būti paskutinės.

"Nežinau, ar tai bus paskutinis mano turnyras,- sakė "Barcelona" futbolininkas. - Žinoma, jaučiuosi gerai - iš dalies dėl to, kad iškovojome tiek pergalių. Mano prioritetas - komandos pergalės."

Apie finalą su Italija jis teigė: "Vienas pagrindinių dalykų bus kontroliuoti kamuolį, nes abi komandos to siekia. Galėjome eliminuoti Italiją dar grupių etape, tačiau dėl nieko nesigailime."

"Žaidžiame nuobodų futbolą? Jei esame nuobodūs, bet švenčiame pergales, tai yra fantastika. Mums patiems nenuobodu. Mes tiesiog žaidžiame savo futbolą."

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)