Triuškinantis finalo rezultatas puikiai simbolizuoja Ispanijos rinktinės dominavimą šiuolaikiniame futbole – ji pirmoji istorijoje apgynė Europos čempionės titulą. Be to, ispanai pirmieji laimėjo tris didžiuosius turnyrus iš eilės: 2008 ir 2012 m. Europos čempionatus bei 2010 m. planetos pirmenybes.

Vardijant Ispanijos pasiekimus, belieka tik pridurti, kad Vicente Del Bosque auklėtiniai taip pat pakartojo Vokietijos rekordą, Europos pirmenybių trofėjų iškovoję jau trečią kartą (1964, 2008 ir 2012 m.).

„Iškovoti tris titulus yra beveik neįmanoma. Sveikinu savo žaidėjus. Iš tikrųjų aš nenorėjau būtinai tapti laiminčiu treneriu, tačiau norėjau tapti mokytoju. Noriu ir toliau ruošti vaikinus ateičiai“, – tradiciškai kukliai savo nuopelnus įvertino V. Del Bosque.

„Tai buvo pirmasis mano finalas ir jis iškart tapo istoriniu, labai tuo džiaugiuosi, – po mačo džiūgavo įvartį pelnęs Jordi Alba. – Dar negaliu tuo patikėti, prireiks laiko, kol suprasiu tai.“

Sekmadienio rungtynėse Ispanija jau pirmame kėlinyje po Davido Silvos ir J. Albos įvarčių pirmavo 2:0. Susitikimo pabaigoje dar po kartą kamuolį į vartus po keitimų aikštėje pasirodę Fernando Torresas bei Juanas Mata.

F. Torresas tapo pirmuoju žaidėju, kuriam pavyko pelnyti po įvartį dviejuose Europos čempionato finaluose.

Ispanai pirmenybių metu ne kartą susilaukė kritikos dėl neįtikinančio žaidimo, o jų kamuolio valdymu paremtas futbolas net buvo pradėtas vadinti nuobodžiu. Tačiau finale Europos čempionai savo varžovus pranoko akivaizdžiai ir, anot jų kapitono Ikero Casillaso, dėl kritikos neverta nerimauti.

„Visada susilauksime kažkokios kritikos, nes patys kartelę užkėlėme labai aukštai, tad bet koks žingsnelis atgal būna palydimas priekaištų. Vis dėlto pastarieji ketveri metai buvo nuostabūs“, – pažymėjo Ispanijos komandos vartininkas.

„Jūs galite pagalvoti, kad pergalė rezultatu 4:0 buvo lengva, tačiau mes tiesiog kiekvienose rungtynėse vis žengėme į priekį“, – pridūrė I. Casillasas, sekmadienį sužaidęs 137-as rungtynes rinktinėje ir su ja iškovojęs simbolinę 100-ąją pergalę.

„Tai viena iš geriausių dienų mano gyvenime. Nesu tikras, kad suprantame, ką padarėme. Tam dar prireiks laiko, – džiaugėsi ispanų saugas Cescas Fabregasas, taip pat atmetęs kritiką. – Ar mes žaidžiame nuobodžiai? Nemanau, kad tie, kas taip sako, supranta futbolą.“

Kitas Europos čempionatas po ketverių metų vyks Prancūzijoje. Jame jau varžysis 24 atranką praėjusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)