„Ispanai pademonstravo aiškiai, jog jie galbūt yra pati geriausia komanda per visą futbolo istoriją“, - sakė D. Maradona. - Niekas negali sulaikyti šios galingos mašinos. Cristiano Ronaldo su Portugalijos rinktine bandė, tačiau ir jam nepasisekė.

A. Pirlo pastangos taip pat buvo bevaisės. Ispanai kartais į kovą su juo mesdavo net keturis futbolininkus“.

Ispanai ne tik galingai puolė varžovų vartus, čempionate pelnydami 12 įvarčių, tačiau ir nepriekaištingai gynėsi. V. del Bosque komanda per visas šių pirmenybių rungtynes praleido vos 1 įvartį.

„Vartuose turėdami kapitoną Ikerą Casillasą, o gynybos linijoje Alvaro Arbeloa, Gerardą Pique ir Sergio Ramosą, jie yra praktiškai nepramušami. Jordi Alba kairėje, parodė, kad „Barcelona“ klubo už jį sumokėti 14 milijonų eurų yra maži pinigai. Finale šis žaidėjas pelnė puikų įvarti.

Tai nuostabi Ispanijos futbolo karta, Xavi, Sergio Busquetsas, Xabi Alonso, Andresas Iniesta ir Davidas Silva yra pasaulinio lygio žvaigždės, tačiau dirba kaip viena galinga mašina. Jūs galite sustabdyti vieną, tačiau tuomet lieka dar penki.

Komandoje turint tokį žaidėją kaip Cescas Fabregasas, jūs galite nieko nebijodami rungtyniauti be centro puolėjo. Šis žaidėjas idealiai moka išnaudoti aikštėje atsiveriančias erdves. Net Fernando Torresas, atrodo, atgavo pasitikėjimą savimi, pelnydamas įvartį ir po to atlikdamas tikslų perdavimą komandos draugui“, - sakė D. Maradona.

Buvęs Argentinos rinktinės treneris taip pat prakalbo ir apie kitas Europos čempionato žvaigždes, kaip A. Pirlo, C. Ronaldo bei Zlataną Ibrahimovičių.

„A. Pirlo atvedė Italiją į čempionato finalą. Jo nuostabūs perdavimai sekė vienas paskui kitą. Šis saugas neabejotinai buvo vienas geriausių pirmenybių žaidėjų, iki tol, kol prieš jį susidūrė galinga Ispanijos gynyba. C. Ronaldo parodė, kodėl jis, kartu su Lioneliu Messi, yra laikomi geriausiais planetos futbolininkais. Tuo tarpu Z. Ibrahimovičiaus įvartis į Prancūzijos komandos vartus, mano nuomone, yra gražiausias pirmenybių įvartis“, - teigė futbolo legenda.