Pasveikino su jubiliejumi

Į spaudos konferenciją po Deviso taurės mačo R. Berankis atėjo puikios nuotaikos ir komentuoti susitikimo neskubėjo. Vietoje to 22-ejų žaidėjas (ATP-85) atsigręžė į savo trenerį ir Lietuvos rinktinės kapitoną Remigijų Balžeką.

„Noriu pasveikinti Remigijų dvidešimt metų vedant Lietuvos teniso komandą į priekį. Kai buvo suburta pirmoji Lietuvos rinktinė, būtent Remigijus buvo jos kapitonas“, – laikus, kuomet pats buvo vos dvejų metų amžiaus, priminė R. Berankis.

„Nors kapitonu buvau su tarpais, bet vis tiek ačiū“, – auklėtiniui padėkojo R. Balžekas.

Nespėjo paskui lietuvį

Kalbėdamas apie mačą su P. Crysochosu, R. Berankis patikino, kad geriausio savo žaidimo nepademonstravo. Viena vertus, dėl jį vis dar nepaleidžiančios ligos, antra vertus, dėl to, jog maksimalių pastangų paprasčiausiai neprireikė.

„Dėl peršalimo nesijaučiu toks stiprus, gerai nejaučiu kamuoliuko, bet užteko to, ką padariau. Priešininkas visai nespėjo paskui mane, žaidė gerokai lėčiau, ir tai buvo didžiausias skirtumas šios dienos mače. Kiek procentų savo pajėgumo parodžiau, lyginant su „Australian Open“ maču su Andy Murray? Na, nedaug“, – šypsojosi geriausias Lietuvos tenisininkas.

Savo ruožtu, jaunasis P. Crysochosas, kuris praėjusius metus užbaigė geriausių Europos jaunių (iki 16 metų) reitingo viršūnėje, taip pat nesigraužė ir dėkojo už gautas nemokamas teniso pamokas.

„Man tik šešiolika, su tokiais tenisininkais kaip R. Berankis kasdien nežaidžiu. Jis man buvo per greitas – daug greitesnis nei tikėjausi. Gavau labai geros patirties“, – sakė kiprietis.

Prieš dvejetų mačą užminė mįslę

Po R. Berankio ir Dovydo Šakinio pergalių Lietuvos rinktinė pirmą Deviso taurės mačo dieną Šiauliuose užbaigė pirmaudama 2:0. Jau šeštadienį šeimininkai galės padėti tašką, jei laimės dvejetų susitikimą.

Nors preliminariai numatyta, jog lietuvių porą sudarys R. Berankis ir D. Šakinis, R. Balžekas užsiminė, kad rinkdamasis dvejetų sudėtį gali pateikti siurprizą.

„Komanda gali keistis. Ričardas tikrai žais, o antras numeris dar neaiškus. Be to, jei šeštadienį laimėsime, Ričardui sekmadienį tikrai leisime pailsėti“, – planais dalinosi specialistas.

Primename, kad Lietuvos rinktinės sudėtyje taip pat yra Lukas Mugevičius ir Kasparas Žemaitėlis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)