Į geriausių pasaulio tenisininkų šimtuką grįžęs R. Berankis ir jo treneris Remigijus Balžekas po SEB arenoje surengtos treniruotės su žurnalistais dalijosi įspūdžiais iš turo JAV.

Tenisininkas prisipažino visiškai atsigavęs dar turo JAV metu.

Vasara buvo puiki. Tik tą galiu pasakyti. Iš tikro net nesitikėjome grįžti į šimtuką per mėnesį ir keturis turnyrus, tačiau viskas pavyko puikiai. Dėl Los Andželo turnyro liūdesio nejaučiu. Buvo progų laimėti paskutinį mačą, bet kas svarbiausia, kad jau paskutinį mėnesį-pusantro galėjau sportuoti šimtu procentų. Jokių skausmų, jokių traumų, viskas puiku“.

R. Balžekas taip pat nejautė apmaudo dėl turo JAV.

„Los Andželo turnyras nebuvo pats stipriausias, tačiau Ričardo žaidimo klasė buvo aukšta. Prieš finalą galbūt pamaišė žiniasklaidos dėmesys. Dieną prieš finalą jį sekiojo minia reporterių ir tai buvo slegiantis dalykas - kitą rytą jau buvo šiek tiek įsitempimo. Iki tol Ričardo žaidimas buvo geras. „US Open“ teko žaisti su lygiaverčiais žaidėjais ir kovoti su kiekvienu atiduodant visas jėgas. O su paskutiniu Ričardo priešininku prieš savaitę buvome treniravęsi. Po to gailėjausi, bet toks yra sportas“, – kalbėjo teniso specialistas.

Į R. Berankio komandą įsijungė naujas narys - ilgametis olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos masažuotojas Zigmas Živatkauskas. Tuo treneris ir pasidžiaugė.

„Rimtai kalbant, didžiausias mūsų visos komandos pasiekimas, kad pavyko atsikratyti visų traumų. Mums labai padėjo masažuotojas Z. Živatkauskas. Šitas pasiekimas daug svarbesnis už grįžimą į šimtuką ar patekimas į vieną ar kitą turnyrą“.

Tenisininkas šiemet tikis išsilaikyti reitingo šimtuke, kad kitais metais nereikėtų žaisti kvalifikacinių mačų Australijos pirmenybėse. R. Balžekas teigė, kad tai įmanoma, nes šiemet dar laukia nemažai turnyrų, o ir treniruočių procesas kol kas stabilus.

Paaiškėjo ir daugiau planuojamo ATP „Challenger“ turnyro detalių, kuriame žiūrovai galės pamatyti žaidžiantį R. Berankį. Turnyras turėtų įvykti kitų metų 43-ią savaitę (nuo 2013 metų spalio 21 d.) ir vadinsis „Lithuania Open“ arba „Vilnius Open“. Prizinis fondas šoktelės iki 100 tūkst. dolerių. Kol kas didžiausias rengėjų galvos skausmas per žemos SEB arenos lubos. ATP turnyruose minimalus lubų aukštis – 12 metrų, tačiau ATP gali padaryti išimtį.

„Nėra jokios progos progos pamatyti savus žaidėjus, tik šis turnyras. Į mažus turnyrus jiems neapsimoka važiuoti. Tikimės iki metų galo būsime viską suderinę“, – kalbėjo D. Mockus.

Sportininkas kaip visada neužsibus Lietuvoje. Praėjusį penktadienį iš varžybų turo JAV grįžęs tenisininkas jau šeštadienį kelia sparnus į Liuksemburgą, kur spalio viduryje jo laukia 60 tūkst. eurų prizinio fondo turnyras.

Vėliau R. Berankis keliaus į Sankt Peterburgą (Rusija), o toliau lauktų Bazelis (Šveicarija) arba Valensija (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)