197-ą vietą ATP reitinge užimančio žaidėjo skambučio LTS sulaukė po jo pergalės prieš austrą Martiną Fischerį (ATP-206) „Challenger“ serijos turnyro „AEGON GB Pro-Series Bath“ starte.

Lietuvis penkeriais metais vyresnį oponentą įveikė po nuožmios kovos 4:6, 6:3, 7:5, bet į tėvynę L. Grigelis skambino ne norėdamas pasidžiaugti šiuo laimėjimu, o ieškodamas pagalbos.

„Laurynas paprašė susisiekti su Pifu ir paprašyti, kad ateityje jis elgtųsi santūriau ir nedarytų gėdos žaidėjui bei nekeltų bėdų turnyro organizatoriams”, – DELFI pasakojo LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Pasirodo, su draugais palaikyti lietuvio atėjęs E. Žilionis-Pifas, kaip visada, darė tai savotiškai.

„Kiek girdėjau, jis triukšmavo, plojo Lauryno varžovui, kai šis padarydavo dvigubą klaidą, kitaip provokavo. Tokie dalykai tenise nepriimtini. Žinoma, kad Laurynui buvo nepatogu prieš oponentą. Jis – profesionalas, o taip niekas nesielgia net vaikų tenise. Kultūra juk turi būti“, – tautiečio elgesiu stebėjosi R. Grušas.

Galiausiai išvydęs L. Grigelio pergalę E. Žilionis-Pifas tęsė savo žygius ir po mačo. Susiradęs M. Fischerį ir jo trenerį Joachimą Kretzą gerklingasis sirgalius mėgino atsiprašyti jų, tikindamas tenorėjęs padrąsinti savo favoritą. Tačiau įsiutę austrai nenorėjo nė akyse regėti lietuvio ir pasiuntė jį po velnių.

LTS atstovams pavyko susisiekti su E. Žilioniu-Pifu ir perduoti jam L. Grigelio prašymą.

„Įsakyti mes negalime, bet šiuo klausimu lyg ir susitarėme“, – naujų gerbėjo akibrokštų vylėsi nebesulaukti LTS prezidentas.

Primename, kad Didžiojoje Britanijoje vykstančio turnyro aštuntfinalyje L. Grigelis susitiks su dar vienu Austrijos atstovu – 26-erių Philippu Oswaldu (ATP-247).

DELFI atsiprašo, kad vaizdo įrašuose skamba ir necenzūrinių žodžių.

Laurynas Grigelis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)