Lietuvos teniso rinktinės treneris Remigijus Balžekas įsitikinęs, kad šalies tenisininkai yra pajėgūs sėkmingai pasirodyti Bulgarijoje.

„Apie pralaimėjimą mes tikrai negalvojame. Esu įsitikinęs, kad vyrai tikrai „ištemps“ tą trečią grupę. Po to reikia tikėtis, kad mes čia ir nebegrįšime. Turint tokius žaidėjus, kaip L. Grigelis, R. Berankis, Dovydas pasiruošęs šiais metais, jaunimas auga, tiesiog jau yra nepatogu. Gavosi, kaip gavosi. Negalėjome atstovauti, Ričardas traumą turėjo, Laurynas irgi negalėjo žaisti. Iškritome į tą nelemtą trečią grupę. Duok Dieve, šie metai trečioje grupėje bus paskutiniai.“

„Buvo prastai, bet dabar viskas eina geryn. Labai pozityviai esame nusiteikę užbaigti šiuos metus, daug dirbdami ir stengdamiesi. Svarbiausia, nenukabinti nosies ir tikimės, kad viskas bus gerai“, - nacionalinės ekipos treneriui antrino po traumos atsigaunantis teniso rinktinės lyderis Ričardas Berankis.

Treneris R. Balžekas Deviso taurės varžybų favoritus įvardino Bulgarijos rinktinės atstovus. Pavojingų žaidėjų turi ir makedonai, Juodkalnijos teniso rinktinė. Tačiau anot trenerio, Deviso taurės varžybos pasižymi netikėtumais, neretai pasitaiko, kai mažiau žinomi sportininkai įveikia aukštą reitingą turinčius tenisininkus.

Po traumos atsigaunanti pirma Lietuvos raketė, R. Berankis, trenerio teigimu, Bulgarijoje turėtų stoti į kovą svarbiuose mačuose. Tačiau, rinktinės lyderio sveikatą, kiek įmanoma, bus stengiamasi tausoti.

Europos zonos III-ios grupės varžybose kovos trylika rinktinių: Albanija, Andora, Armėnija, Bulgarija, Gruzija, Graikija, Islandija, Lietuva, Makedonija, Malta, Juodkalnija, Norvegija ir San Marinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)