19-metis po 1 valandą 46 minutes trukusio mačo 4:6, 6:7 neprilygo portugalui Jaime Faria (ATP-255).

Dvikovą lietuvis pradėjo stipriai, kai laimėjo savo padavimų seriją, antrame geime sukūrė „break point’ą“ ir juo pasinaudojo, išsiverždamas į priekį 2:0. Tiesa, lietuvis iškart po to pralaimėjo savo padavimų seriją, o tada dar vieną, po ko atsitiesti nebepavyko.

Antrą setą V. Gaubas pradėjo dar galingiau, kai išsiveržė į priekį 3:0, tačiau penktame geime pralaimėjo savo padavimų seriją, o tai leido priešininkui išlyginti rezultatą.

Setas galiausiai nusikėlė į pratęsimą, kuriame jaunasis lietuvis turėjo pripažinti J. Faria pranašumą 5:7.

V. Gaubui už pasirodymą turnyre Portugalijoje atiteko 16 ATP vienetų reitingo taškų ir 4120 eurų.

Zverevas Vokietijoje užkliuvo už ketvirtfinalio barjero

Alexanderis Zverevas

Vokietijoje, Miunchene vykstančiame ATP 250 serijos „BMW Open“ vyrų teniso turnyre pusfinalio nepasiekė favoritu laikytas vokietis Alexanderis Zverevas (ATP-5).

Korte šeimininkavęs 26-erių metų teniso žvaigždė po dviejų valandų mūšio 4:6, 4:6 nusileido antrame šimtuke reitinguojamam čiliečiui Cristianui Garinui (ATP-106). Mačo metu tenisininkus purtė šaltukas – oro temperatūra siekė vos 4 laispnius Celsijaus.

Tiesa, abu tenisininkai yra tapę šio turnyro čempionais, o Čilės atstovas ir anksčiau yra palaužęs A. Zverevą. C. Garinas tai padarė tame pačiame Miunchene 2019 metais, kai 6:4, 5:7, 7:5 nugalėjo vokietį.

Pusfinalyje 27-erių čilietis stos į kovą prieš amerikietį Taylorą Fritzą (ATP-15), kuris praėjusiame etape 4:6, 6:3, 7:6(7:1) nugrūmė britą Jacką Draperį (ATP-46). Ši pergalė T. Fritzui sugrąžins geriausios JAV raketės vardą.