Tai portalui DELFI patvirtino LSAF federacijos viceprezidentas Bronislavas Vyšniauskas.

„Šiemet buvo tikrinami šeši mūsų sportininkai. Visų kitų dopingo rezultatai buvo neigiami, bet vieno sunkiaatlečio rezultatai buvo kitokie. Labai apmaudu. Galiu garantuoti, kad specialiai to tikrai nedarėme. Juk visi gyvenome kartu, valgėme tą patį... Apie tai sužinojome visai neseniai, siuntėme laiškus ir užklausas Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijai (IWF), aiškinomės situaciją. Tačiau akivaizdu, kad Londono olimpiadoje mūsų sunkiaatlečių nebus“, - krimtosi B. Vyšniauskas.

B. Vyšniauskas, kuris su rinktine šiuo metu yra turnyre Gdanske, patikino, kad jau antradienį LSAF išplatins oficialų pranešimą.

Primename, kad Lietuva Londono olimpiados sunkiosios atletikos varžybose buvo iškovojusi vieną vietą - ji turėjo atitekti arba Europos pirmenybių sidabro laimėtojui 21-erių metų A. Didžbaliui, arba 35-erių metų Ramūnui Vyšniauskui.

Be jų, balandį Turkijoje vykusiame Senojo žemyno čempionate dar dalyvavo Donatas Anuškevičius, Marius Mickevičius (abu - svorio kategorijoje iki 85 kg), Žygimantas Stanulis (iki 94 kg) ir Vincas Slevinskis (per 105 kg).

Beje, dopingo šešėlis ant Lietuvos sunkiaatlečių krinta nebe pirmą kartą: 1997 metais po pasaulio čempionato Tailande R. Vyšniausko organizme aptikta metandienono metabolito. Tuomet sportininkui buvo skirta dvejų metų diskvalifikacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (341)