Finale lietuvis nusileido tik olimpiniu čempionu tapusiam ukrainiečiui Jurijui Čebanui (42,291 sek.).

„Šiandien matėte – pučia priešpriešinis vėjas, reikėjo ilgiau irkluoti, bet gal man tai padėjo, nežinau. Kito tokio šanso jau nežinai, ar turėsi dalyvauti olimpiadoje. Tai norėjosi aukso, bet vis tiek labai džiaugiuosi. Tai visų mano įdėtų jėgų įvertinimas. Labai norėjau gauti medalį ir pagaliau gavau. Ir ne patį prasčiausią, o sidabrinį. Labai, labai džiaugiuosi“, - po finišo sakė J. Šuklinas.

- Kaip pavyko startas? Šiek tiek atsilikote nuo varžovų.

- Aš sveriu virš 100 kg, tai prieš vėją išjudinti valtį sunku, bet po to spėjau įsibėgėti, pagavau ritmą. Pabaigoje buvo sunku, vos finišavau, bet to užteko.

- Ar prieš finalą buvo sunku psichologiškai?

- Aišku, sunku. Vakar grįžau namo 22 val. ir iškart užmigau. Pats net negalvojau, kad taip užmigsiu. Ryte atsibudau gerai išsimiegojęs, buvo šiandien jėgų ir sveikatos. Bet psichologiškai buvo sunku – žinai, kad viena klaida ir po vėl reikės laukti ketverius metus iki kitos olimpiados. Nežinai, kas bus rytoj, o čia tiek laukti.

- Pralaimėjai labai pajėgiam varžovui.

- Aišku, visi labai stiprūs, bet Europos čempionate buvau prieš jį laimėjęs. Taigi turėjau galimybę jį nugalėti, bet jis gerai pasirodė, o man belieka jį pasveikinti.

- Olimpiada pranoko visus lūkesčius?

- Taip, taip.

- Tai pas svarbiausias tavo laimėjimas?

- Žinoma. Tai pirmas olimpinis medalis, o dabar sportuosiu iki Rio (2016 metų olimpiados Rio de Žaneire – DELFI). Reiks pagerinti šį rezultatą.

- Lietuvai kaip tik trūko sidabro medalio.

- Taip, dabar bus visa kolekcija. Aišku, nepamaišytų ir antras aukso medalis.

- Kam skiri medalį ir kam esi dėkingas?

- Aišku, dėkoju tėvams, treneriams. Vakar turėjau 10 min., tai internete paskaičiau komentarus. Malonu, kad daug kas palaiko, bet buvo ir tokių, kurie nelabai malonūs. Pamatęs tokį iškart uždariau, kad neskaityčiau.

Žmonės nesupranta, ką reiškia olimpinės žaidynės. Tik tas, kas čia dalyvavo, gali mus suprasti. Atrodo, 40 sekundžių pravažiuoji, medalį gauni ir važiuoji namo. Žmonės negalvoja, kad šiam startui reikia ruoštis visą gyvenimą ir atiduoti visas savo jėgas.

Žmonėms atrodo, kad Lietuva davė kažkiek pinigų pasiruošimui, o tu turi išeiti ir laimėti. Bet tai yra sportas. Vieną kartą vienas laimi, o už 10 min. būtų toks pats startas ir aš gal būčiau jau šeštas, o gal laimėčiau. Čia sportas. Šiuo metu buvo stipriausias ukrainietis. Man atiteko antra vieta ir tuo labai džiaugiuosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (673)