Primename, kad A. Skujytė po pirmos septynkovės varžybų dienos žengė antroje vietoje ir sekė favoritei iš Didžiosios Britanijos Jessicai Ennis įkandin. Tačiau keturių rungčių išsekintos sportininkės penktadienio vakarą laukė ne poilsis prieš lemiamus kitos dienos startus, o netikėta patikra.

Į dopingo kontrolierių kambarį olimpiniame stadione lietuvė buvo pakviesta vienintelė iš visų 37 varžybų dalyvių ir ten sugaišo kelias valandas, todėl miegoti nuėjo tik antrą nakties. Dar kartą A. Skujytė patikrinta šeštadienį, po paskutinės rungties.

„Kalbėjausi su treneriais, specialistais – tai pirmas kartas, kai sportininkas tikrinamas po pirmos septynkovės dienos. Taip, patikra galima bet kuriuo paros metu, bet šitaip... Varžybų metu, o dar nė viena kita tikrinama nebuvo. Išreiškėme savo nepasitenkinimą – tegu man paaiškina, kokiu taisyklių punktu vadovaujantis buvo taip pasielgta“, – DELFI sakė A. Raslanas.

Sekmadienį ryte misijos vadovų pasitarime jis viešai kreipėsi į IOC atstovą ryšiams su nacionaliniais olimpiniais komitetais olimpiniame kaimelyje Toshio Tsurunagą. A. Raslanas prisipažino neįsivaizduojantis, kokią reakciją gali sukelti lietuvių protestas.

Primename, kad A. Skujytė galutinėje septynkovės įskaitoje liko penkta.

Neregėtas patikrinimas kelia įtarimų

Tyčia (?) suorganizuotu dopingo testu piktinosi Lietuvos sportininkės treneris Aleksas Stanislovaitis ir mūsų šalies delegacijos gydytojas Dalius Barkauskas.

A. Skujytės artimiausios konkurentės ir atletės dopingo patikros kažkodėl išvengė.

„Per mano karjerą - tai pirmas toks atvejis, kai daugiakovininkė atlieka dopingo testą po pirmos varžybų dienos, kai reikia ilsėtis. Austra negalėjo tinkamai pailsėti, jai nebuvo suteiktas maitinimas“, - incidentą LRT komentavo D. Barkauskas. - Ne, 800 metrų bėgimo rungčiai trumpas poilsis įtakos neturėjo, nes Austra pasiekė savo rezultatą. Nors tai tik mano asmeninė nuomone, bet techninei rungčiai - šuoliui į tolį - tai turėjo įtakos. Čia sportininkas privalo būti pailsėjęs. Esu tuo įsitikinęs 100 procentų“.

D. Barkauskas LRT teigė, kad kalbėjo su Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos medicinos tarnybos vadovu, kuris atvirtino, kad iki tol nebuvo matęs, kad daugiakovininkas dėl dopingo būtų tikrinamas po pirmosios varžybų dienos ir tik „kraipė pečiais“ dėl šio įvykio.

Tradiciškai dopingo testai imami iš visų rungties prizininkių bei dar dviejų sportininkių, atrenkamų burtais.

A. Skujytė dopingo testą atliko ir po antros dienos varžybų.

„Ir jie vėl mane į dopingo kontrolę paėmė, kad juos kur... Dar vakar jiems neužteko“, - palikusi olimpinę areną pokalbyje su DELFI apmaudo neslėpė A. Skujytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (773)