„Noriu padėkoti visiems olimpinės misijos dalyviams, treneriams, techniniam personalui už jų darbą tam, kad šie metai būtų ypatingi visomis prasmėmis, o pirmiausia pergalėmis. Ne vien olimpinis komitetas nuveikė šiuos darbus. Noriu padėkoti ir sporto departamentui, olimpiniam sporto centrui, federacijoms“, – kalbėjo A. Poviliūnas.

Antrasis pranešėjas, generalinis sekretorius Vytautas Zubernis, pristatė pasikeitusią Generalinės asamblėjos sudėtį. Iškilminga atmosfera išgaravo savo ataskaitas pradėjus skaityti už olimpinio komiteto finansus atsakingiems žmonėms.

Aistros dėl Vilniaus maratono ir viltis ledo ritulio federacijai

LTOK Revizijos komisijos pirmininkas Rimantas Jogėla pristatė pranešimą apie ką tik pasibaigusioms žaidynėms skirtų lėšų panaudojimą. LTOK iždininkui Donatui Kazlauskui pristatant savo pranešimą užvirė karštos diskusijos.

Algirdas Raslanas buvo nepatenkintas Vilniaus maratonui skiriamu finansavimu. LTOK apdovanoja piniginiais prizais nugalėtojus, o A. Raslano teigimu, šis renginys yra organizuojamas ne dėl sportinių rezultatų, o dėl kūno kultūros, todėl LTOK neturėtų prisidėti.

Taip pat A. Raslanas norėjo papildomai skirti pinigų olimpinių medalių laimėtojų treneriams ir komandai. Jo teigimu, prie sportininko ruošimo prisideda daug žmonių, kurie pagal dabartinę tvarką negali būti apdovanoti, nes nebuvo akredituoti į žaidynes.

„Sutaupėme nemažai pinigų naudodamiesi pigių skrydžių bendrovių paslaugomis, nors organizatoriams tai buvo gyvas vargas. Sportininko ruošimas trunka visus metus ir žmonės turi būti tinkamai įvertinami“, – kalbėjo A. Raslanas.

Netrukus „Žalgirio“ sporto draugijos pirmininkas Vytas Nėnius pasiūlė kreiptis į Vyriausybę, kuri atskiru dekretu iš rezervo skyrė pinigų keturiems Virgilijaus Aleknos treneriams.

Spalio 5 dieną Vilniuje bus organizuojamas olimpinės misijos dalyvių pagerbimas, kuriame beveik šimtui misijos dalyvių bus išdalinti 300 000 litų. Pagerbimui taip pat bus išleista 13 tūkstančių litų.
Generalinis sekretorius pacitavo L. Asadauskaitės žodžius: „Jei būčiau norėjusi pati primokėti, tai nebūčiau kreipusis į jus“.

D. Kazlauskas atskleidė, kad Sočio žaidynėms skirtas biudžetas jau yra viršytas dėl jaunimo olimpinių žaidynių Insbruke. Išlaidos padidėjo ir Lietuvos krepšininkams dėl kelionės į Venesuelą kur buvo žaidžiamas atrankos turnyras. Vis dėlto LTOK dar tikisi atgauti dalį lėšų iš bankrutavusio „Snoro“ banko. Iždininkas teigė, kad 1,2 milijono litų sugrįš olimpiniam komitetui.

Skolose paskendusi Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF), kuriai lapkričio mėnesį teks grumtis atrankiniame turnyre į Sočio olimpines žaidynes, gavo krislą vilties. LTOK vieningai sutarė padėti federacijai ir jai numatytus pinigus, aplenkiant įšaldytas LLRF sąskaitas, pervesti Nacionalinei ledo ritulio lygai. Tiesa, lyga šiuos pinigus turės panaudoti treniruočių stovyklos organizavimui.

L. Asadauskaitė paprašė didesnio automobilio

Komiteto narius nustebino Laura Asadauskaitė. Nekuklūs pasiekimai sporte kuklumo nepridėjo ir V. Zubernis teigė susitikęs su atlete dėl olimpiečiams skirtų automobilių.

L. Asadauskaitė pareiškė, kad jos šeimai 5-os serijos BMW per mažas automobilis ir ji nori jį pasikeisti į didesnį - tiesa, 78 tūkst. litų brangesnį 5-os serijos BMW Gran Turismo. V. Zubernis pasiteiravo „Krasta Auto“ atstovų, ar įmanoma sportininkei sumokėjus kainų skirtumą pasiimti geresnį automobilį. Gavęs atstovų patvirtinimą šią džiugią žinią pranešė mūsų čempionei. Tiesa, ši atšovė ne taip kaip V. Zubernis tikėjosi. Generalinis sekretorius pacitavo jos žodžius: „Jei būčiau norėjusi pati primokėti, tai nebūčiau kreipusis į jus“.

Paskutinio posėdžio proga A. Poviliūnas komiteto nariams leido pasiimti firminius LTOK odinius aplankus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2433)