40-metį žurnalistą iš vėžių išmušė ne tik itin didelė mačo svarba bei tvyrojusi įtampa, bet ir akivaizdus varžybų organizatorių venesueliečių trukdymas ir nepagarba lietuviams - pakeliui į areną sugedo komandą vežęs autobusas, vėliau dingo žaidėjų aprangos, trūko geriamo vandens ir t. t.

Aistras pakurstė ir tai, kad Venesuelos laiku liepos 6 dieną (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną) prieš susitikimą atliekant Lietuvos valstybinį himną venesueliečiai visą laiką švilpė.

Ketvirtame kėlinyje po vieno taiklaus puertorikiečių metimų L. Kunigėliui išsprūdo „bl...mba“, o jau pačioje pabaigoje komentatorius, panašu, sąmoningai pasisakė labai aštriai.

„Ir dabar tiktai galbūt krepšininkų, visų, kurie čia kovojo, ir sirgalių vardu norėčiau pasakyti organizatoriams taip: „Ir užsikruškite su savo gendančiais autobusais, ir užsikruškite su visomis savo sąmokslo teorijomis“, – tik nuaidėjus dramatišką lietuvių pergalę rezultatu 76:72 paskelbusiai dvikovos sirenai išrėžė L. Kunigėlis.

Tiesa, Dabartiniame lietuvių kalbos žodyne veiksmažodis „krušti“ nurodomas kaip norminis ir turi net 12-a reikšmių, pagrindinės kurių „grūsti, trinti, smulkinti, plūkti, kimšti, murdyti, badyti, daužyti, gurinti“ ir kt.

Primename, kad Venesuelos fanai jaučiasi nepatenkinti po to, kai grupės varžybose lietuviai sensacingai 80:86 pralaimėjo Nigerijos komandai ir taip užkirto kelią į tolesnį etapą šeimininkams.

Turnyro pusfinalyje mūsiškiai naktį iš šeštadienio į sekmadienį 3 val. susigrums su Dominikos Respublikos atstovais. Tuo metu kitame pusfinalyje jėgas išmėgins Rusijos ir Nigerijos krepšininkai.

Pusfinalių nugalėtojai automatiškai iškovos kelialapius į 2012 metų Londono olimpiadą, o pralaimėjusios ekipos dar turės vieną galimybę - rungtynes dėl trečios vietos ir trečio bilieto į Londoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1412)