Bendroje įskaitoje R. Meilutytė kartu su identišką laiką parodžiusia suome Hanna-Maria Seppala pasidalino 26-27 vietas tarp 73-ių dalyvių ir į pusfinalį nepateko - jame varžysis tik 16-a geriausią laiką užfiksavusių sportininkių.

Greičiausia kvalifikacijoje buvo olandė Ranomi Kromowidjojo - 24,51 sek.

Mūsiškės, o tuo pačiu ir Lietuvos rekordas, šioje distancijoje iki tol buvo 25,67 sek.

R. Meilutytei tai buvo paskutinis startas 2012 metų Londono olimpiadoje.

R. Meilutytė ant laurų užsnūsti neketina

Aukso medalis 100 m plaukime krūtine, naujas Lietuvos rekordas 50 m laisvu stiliumi distancijoje ir tik 100 m laisvu stiliumi rungtyje nepagerintas asmeninis rezultatas. Pasiekusi tokius įspūdingus rezultatus plaukikė Rūta Meilutytė palieka olimpinį Londoną. Atvykusi kaip niekam nežinoma 15-metė, lietuvė išvyksta kaip supermergaitė, sunkiai besiskinanti kelią tarp minios žurnalistų. Tačiau kaunietė išlieka kukli ir plaukimo dėl užplūdusio dėmesio neketina apleisti.

Penktadienį paskutinėje 50 metrų laisvu stiliumi rungtyje R. Meilutytė distanciją įveikė per 25,55 sek. ir 0,12 sek. pagerino sau priklausiusį Lietuvos rekordą

„Šiaip viskas gerai, pasigerinau asmeninį rezultatą. Tik to ir norėjau. Kaip vertinu tai, kad pasiekiau naują Lietuvos rekordą? Gerai, puikiai. Pasigerinau rezultatą. Toks ir buvo tikslas – pasigerinti asmeninį rezultatą, nes to šioje rungtyje padaryti nepavyko jau beveik metus“, - po paskutinio starto Londone teigė jaunoji žvaigždė.

R. Meilutytė Londoną palieka aukštai iškelta galva. Tačiau pati sportininkė pripažįsta, kad geresnio rezultato tikėjosi 100 m laisvu stiliumi plaukime. Čia lietuvė pasidalijo 29-30 vietas (56,33 sek.) tarp 48 dalyvių.

„Na, 100 m laisvu stiliumi gal nebuvo labai sėkminga rungtis. Žinote, visko būna. Tačiau esu labai patenkinta“, - sakė pasirodymą olimpinėse žaidynėse apibendrino supermergaitė.

Pasiekusi svajonė – olimpinį aukso medalį – R. Meilutytė nežada sustoti ir jau galvoja apie 2016 metų olimpiadą.

„Tikslas - daryti tą patį, ką dariau šiais metais – nesustoti ir toliau treniruotis, ruoštis kitoms varžyboms. Ir taip iki kitos olimpiados“, - planais dalijosi R. Meilutytė.

Po iškovoto olimpinio aukso R. Meilutytę užgriuvo tiek žiniasklaidos, tiek visuomenės dėmesys. Moksleivė tikina, kad tai jai pernelyg netrukdo, o ant laurų sportininkė užsnūsti neketina.

„Nemanau, kad dėmesys išsunks. Gerai, kad tas dėmesys yra – aš galiu reklamuoti plaukimą, kad žmonės domėtųsi. Vis tiek reikės agentą įsigyti, kad susiderinti su treniruotėmis. Žinote, dėl interviu aš treniruotės nepraleisiu. Manau, nepakenks plaukimui“, - sako plaukikė.

* * *

Primename, kad 15 metų ir 133 dienų amžiaus R. Meilutytė - jauniausia Londono olimpiados čempionė, ir visų laikų Lietuvos olimpietė, iškovojusi auksą.

Ji moterų 100 m plaukimo krūtine varžybose buvo nepralenkiama tiek atrankoje (1:05,57 min.), tiek pusfinalyje (1:05,21 min., tai - naujas Lietuvos ir Europos rekordas), tiek finale (1:05,47 min.) ir per vieną vakarą tapo nacionaline Lietuvos didvyre.

Tuo metu moterų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankos varžybose R. Meilutytė (56,33 sek.) kartu su Singapūro atstove Mylene Ong pasidalino 29-30 vietą tarp 48-ių dalyvių ir į kitą etapą nepateko. Iki pirmojo 16-tuko lietuvei pritrūko 1,9 sek.

Daugiau apie plaukimo sporto taisykles ir subtilybes galite sužinoti čia

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (412)