Prieš šį turnyrą Venesuela lietuvius gąsdino viskuo – nuo seksualių šokėjų iki diktatoriaus Hugo Chavezo galimai gresiančios mirties. Tarsi to būtų negana, Šarūnas Jasikevičius, atvykęs į Karakasą, pradėjo ilgėtis Panevėžio. PANEVĖŽIO!!! Ir dar, H. Chavezo tankai mūsų krepšininkams į salę smalkių prileido.

Bet aršiesiems pietų amerikiečiams ir to nepakanka. Lietuvaičių bauginimui jie pasitelkė netgi NBA superžvaigždę Kobe Bryantą. Ne, „Lakers“ lyderis negavo Venesuelos pilietybės ir netgi nesifilmuoja vietinėse muilo operose. Bet už Venesuelą žaidžia jo pusbrolis!

Johnas Coxas – tikrų tikriausia K. Bryanto giminė. Tikras siaubūnas prie tritaškio linijos, renkantis po beveik 16 taškų per rungtynes ir pataikantis beveik 43 proc. tolimų metimų. Tiesa, ne NBA. Ir ne NCAA. Ir ne Eurolygoje. Ir netgi ne Ispanijos čempionate. O Prancūzijoje. Jo komanda „Le Havre“ praėjusiame sezone (turbūt J. Coxo pastangomis) aukščiausioje Prancūzijos lygoje užėmė trečią vietą. Nuo galo. Taigi K. Bryanto pusbrolis karjerą tęs „Paris-Levallois“ klube, užėmusiame garbingą šeštąją vietą (nuo priekio). Bet jeigu ne giminystė su K. Bryantu ir iš to kylantys papildomi mokesčiai reklamos teisių turėtojams, Venesuelos tritaškininką turbūt galėtų pasamdyti ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Kuo dar baisi Venesuela? Ne, LeBrono Jameso pusbrolio jie komandoje neturi. Pusseserės irgi. Na, yra toks Gregory Echenique – vienas „Craighton Bluejays“ komandos (NCAA) lyderių. Ir tebūnie.

Dar yra įžaidėjas Greivis Vasquezas. Vienintelis Venesuelos krepšininkas, žaidžiantis NBA. Jo vidurkiai „Hornets“ klube – 8,9 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 5,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Neblogai. Bet ir ne stebuklai. Galbūt jam sektųsi geriau, jei jis būtų Steve'o Nasho pusbrolis.

Bet gana apie tą Venesuelą ir Lotynų Amerikos muilo operoms būdingus giminystės ryšių voratinklius. Juk turbūt niekas nenustebs, jeigu kas nors iš venesueliečių Linui Kleizai parodys savo apgamą ir tvirtins esąs seniai pražuvęs jo pusbrolis.

Tad Grįžkim prie Lazdeikos. O DELFI orakulas nepabūgo nei K. Bryanto pusbrolio, nei paties H. Chavezo įtūžio (o tai kur kas baisiau už K. Bryanto pusbrolį).

Lazdeika, vos tik atsidūręs tarp abiejų šalių vėliavomis pažymėtų kokoso kevalų, pasuko trispalvės link. Jau atrodė, kad jis, nė kiek neabejodamas pergale, įsitaisys būtent šiame „namelyje“. Bet tada Lazdeika dramatiškai stabtelėjo. Regis, įsitikinti, kad tikrai lendą į „lietuvišką“ kevalą. Turbūt didžiosios Makedonijos klaidos atmintis tebegyva, ir prieš pirmą oficialų spėjimą DELFI orakulas norėjo įsitikinti, kad tikrai pasirinko teisingai.

Kaip skaityti krabo siunčiamus ženklus? Na, pradžioje galbūt bus sunku. Bet viskas turėtų būti gerai nuo tos akimirkos, kai rungtynių atmosferą nustos slėgti K. Bryanto šešėlis.

Ar Lazdeika sugrįžo puikios formos? Ar jis vis dar gali nuspėti rungtynių baigtį? Ar Linas Kleiza turi pusbrolį Venesueloje? Sužinosite kitoje krepšinio dramos serijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)