Po sėkmingo Lietuvos rinktinės revanšo Nigerijai DELFI orakulas atrodė kiek pažvalėjęs ir atgavęs pasitikėjimą savo jėgomis. Vis dėlto prancūzai – kur kas rimtesnis varžovas. Juolab, kad jie antrosiose grupės rungtynėse įveikė argentiniečius, kurie olimpinio turnyro starte skaudžiai pamokė ir Lietuvos rinktinę, ir Lazdeiką.

Bet Lazdeika neperkalbamas – jis jau septintą kartą iš eilės pergalę žada Lietuvai. Pradėjęs savo trečiąją olimpinę prognozę, DELFI orakulas iškart pasuko link kokoso kevalo su Lietuvos vėliava. Tiesa, ne itin ryžtingai. Krabas kiek padvejojo, kojomis tyrinėjo aplinką, tarsi bijodamas, kad po juo atsivers smegduobė.

O ir į „lietuvišką“ kevalą Lazdeika įlipo nedrąsiai. DELFI orakulas ilgai delsė, kol į šį „namelį“ sukėlė visas aštuonias savo kojas. Negana to, vienu metu atrodė, kad jis jau tuoj išlįs iš kevalo su trispalve ir pakeis savo verdiktą. Bet nepakeitė.

Turbūt sutiksite, kad tai labai drąsi prognozė, o Lazdeika – arba labai narsus, arba ne mažiau kvailas.

Taigi kodėl jis nepasirinko argentiniečius įveikusios Prancūzijos rinktinės? Geras klausimas.

Galbūt Lazdeika įvertino tai, kad mūsų rankose – slaptas ginklas. Ne, ne Juozukas. O Antanas Kavaliauskas.

Kaip sakė Linas Kunigėlis, vidurio puolėjas į rinktinę pateko „per nelaimę“. Ir tos nelaimės rungtynėse su Nigerija neliko nė šešėlio. Antanas puikiai grūmėsi su šokliaisiais afrikiečiais, vieną po kito siuntė taiklius metimus į varžovų krepšį, tarsi būtų ne Rygos „VEF“, o bent jau Kauno „Žalgirio“ žaidėjas.

A. Kavaliausko žaidimas – paslaptis visiems. Galbūt ir pačiam Antanui.

Be to, gal ir Seibutis pagaliau pavarys.

Kokius dar slaptus ginklus turi Lietuvos rinktinė? Na, galbūt galima pasinaudoti Tony Parkeriu. Prancūzų lyderis, blankiai žaidęs prieš JAV rinktinę, mače su Argentina buvo kur kas naudingesnis. Tačiau dėl sužalotos akies jis dėvi tokius akinius, kad iki pilno baikerio arsenalo trūksta tik masyvaus šalmo. Dėl šių akinių T. Parkeris neabejotinai prasčiau mato aikštę, ir prisėlinęs lietuvis galėtų be vargo jam, pavyzdžiui, įgnybti į nosį.

Negana to, NBA žvaigždę akivaizdžiai vargina toks stiliaus aksesuaras – T. Parkeris savo akinius nuolat taisosi, dažnai nusiima. Ir būtent tada jį apibėgti galėtų ir Šarūnas Jasikevičius, andai pats save pavadinęs „mažu storu baltaodžiu“.

O jeigu rimčiau, prancūzai turėtų būti ir kiek labiau pavargę. Pirmosiose grupės rungtynėse jie grūmėsi (na, galbūt mėgino grumtis) su neabejotinais turnyro favoritais – JAV rinktine. Antrosiose – stumdėsi su galingais Argentinos veteranais ir tik po sekinančios kovos šventė pergalę. O lietuviai, kaip bebūtų, antrosiose rungtynėse tiek vargo neturėjo.

Be to, ačiū Olimpinių žaidynių organizatoriams, kurie krepšiniui pastatė tik vieną areną, kurią jau dabar planuoja išmontuoti ir dalimis parduoti kitą olimpiadą rengsiantiems brazilams, Lietuvos rinktinė turėjo gerokai daugiau poilsio. Antradienį lietuvių rungtynės prasidėjo 16.30 val. Lietuvos laiku, o prancūzų – 22 val. Papildomos penkios su puse valandos – ne itin daug, bet ne tiek ir mažai.

Kaip bebūtų, Lazdeika išlieka patriotu iki kojų sąnarių, nors Lietuvoje vaivorykštiniai krabai ir negyvena. Žinoma, dusyk suklydęs krabas gali suklysti ir trečią kartą, bet nejaugi kas nors to nori?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)