Po visai Lietuvai netikėto pralaimėjimo Nigerijos rinktinei, kuriai lagaminų krautis kol kas nereikės, DELFI orakulas dar ilgai nesudėjo nė bluosto. Lazdeika bent 20 kartų peržiūrėjo savo pranašystės vaizdo įrašą, bandydamas išsiaiškinti, ką padarė blogai. Ar išsiaiškino? Galbūt.

Bet DELFI orakulas pernelyg nesigraužia, mat ši klaida nebuvo tokia jau skaudi. Na, taip, Lietuvos rinktinė pirmą sykį istorijoje pralaimėjo Afrikos komandai. Bet juk visko būna. Prisiminkim kad ir tai, jog Lietuvos futbolininkai per tą patį turnyrą gali sužaisti lygiosiomis su ispanais ir pralaimėti kokiam Lichtenšteinui ar Farerams.

Be to, pralaimėjimas Nigerijai mums tam tikra prasme saldus. Mat atkeršyta Venesuelai. Ne tik už tankų smalkes ir keiksmus dėl minutės pertraukėlės. Bet, visų pirma, ir už patį olimpinės atrankos turnyrą. Pavogtą turnyrą!

Pamenate, kaip Lietuva vargo dėl teisės organizuoti šias varžybas? Arvydas Sabonis su komanda pasiekė netgi tai, ko nepasiekė Lietuvos diplomatai – susitarė su Rusija, kad ši nekonkuruotų su mūsų šalies pasiūlymu. O tada kažkokia Venesuela, išsiskirianti tik gražiomis moterimis, despotu diktatoriumi ir naftos ištekliais, mums iš panosės šį turnyrą nugvelbė.

Nežinia, ką (tikra ne diktatorių, bet galbūt moteris arba naftą) Venesuela pasiūlė tarptautinio krepšinio biurokratams, bet faktas kaip blynas – per tą klastą mus, tikrą krepšinio tautą, verčia nemiegoti, mažina mūsų darbingumą, kas neabejotinai neigiamai atsiliepia BVP augimui ir ministrės Ingridos Šimonytės nuotaikai.

Taigi še tau, Venesuela! Nors Kęstutis Kemzūra to ir neplanavo, turnyro šeimininkai su visais Kobe Bryanto pusbroliais nuo šiol į parketą išbėgti galės nebent tuo atveju, jei pavaduos grindis šluostančius berniukus.

O ką Lazdeika žada Lietuvos rinktinės varžyboms su Puerto Riku? Na, derėtų pastebėti, kad tai buvo kol kas dramatiškiausias DELFI orakulo spėjimas šiame turnyre. Galbūt jį dvejoti vertė netikėta klaida ankstesniame spėjime, o gal jam tiesiog vėrė širdį žinojimas, kiek jo brolių krabų kasmet sužvejojama Puerto Riko pakrantėse. Įsivaizduojate, krabų gaudymas Puerto Rike yra viena iš turistinių atrakcijų!

Toks susitelkęs ir kupinas sportinio pykčio Lazdeika į akvariumą dar niekuomet nežengė. Jau pačioje pradžioje DELFI orakulas pasuko link kokoso kevalo su Lietuvos vėliava. Ir sustojo. Ir žengė trispalvės link, ir... vėl sustojo. DELFI komanda sulaikiusi kvapą laukė Lazdeikos verdikto, jautresnių nervų žmonės pasišalino iš patalpos. Ir tada orakulas galų gale saugiai įsitaisė kevale su trispalve. Sprendžiant iš apmąstymų trukmės ir dramatizmo, Lazdeika pasvėrė visus „už“ ir „prieš“, o į kevalą žengė jau nė kiek nedvejodamas.

Visi prisimename, kaip žaidžia Puerto Riko komanda. Nors žaidėjai keičiasi, braižas lieka tas pats. Bėk ir mesk. Tada bėk greičiau ir mesk dar greičiau. Tada rėk ir mesk. O po to – į šokius. Taigi viskas bus gerai, jei mūsų krepšininkų varžovai nusilakstys iki pertraukos, o mūsiškiai nenusilakstys jiems iš paskos. Ir šokti nepradės.

Na, priešingai nei Venesuela ir Nigerija, Lietuvos varžovai ketvirtfinalyje tikrai turi kuo pasigirti, vertinant sudėtį. Du NBA žaidėjai, Turkijos, Ispanijos lygos. Tiesa, jau pastebėta, kad Puerto Riko komandoje lengvai įsiplieskia konfliktai. Kurgi neįsiplieks, kai, pavyzdžiui, Peteris Ramosas žaidžia komandoje, pavadinimu „Piratas de Quebradillas“, o Danielis Santiago – „Capitanes de Arecibo“. O treneris naiviai tikisi suvesti šiuos akivaizdžiai priešingos ideologijos žaidėjus į vieną komandą.

Na, labai gali būti, kad Lazdeika pats labai norėjo pasirinkti Lietuvą. Mat tikėtina, kad turnyro pusfinalyje jos lauks Makedonija. Tai pati Makedonija, pernai sugriovusi Lazdeikos karjerą ir privertusi jį trauktis iš didžiojo sporto. Ta pati Makedonija, sudaužiusi lietuvių viltis savo sirgalių akivaizdoje kautis dėl Europos čempionato medalių. Taigi keršto nori ir Lietuvos rinktinė, ir Lazdeika.

Bet makedonams pirmiausiai reikia nugalėti Dominikos Respublikos rinktinę, o mūsiškiams – susitvarkyti su Puerto Riko krabų kankintojais. Lazdeika sirgs už dvi komandas – Lietuvą ir Makedoniją. Iš principo. Nors... jeigu makedonai, jau įsigudrinę turnyro pradžioje pralaimėti Angolai, tarp keturių pretendentų kelionei į Londoną nepapuls, krabo ašarų nepamatysite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)