Kaip ir buvo galima tikėtis, DELFI orakulas susitvarkė su psichologiniu spaudimu, prislėgusiu jo kiautą po netikėto lietuvių pralaimėjimo Nigerijos rinktinei, ir krabo prognozė mačui su Puerto Riko komanda visiškai pasiteisino.

Bet dabar viskas pamiršta. Sutriuškinti net tankais prieš lietuvius kovoti bandę venesueliečiai, tuos pačius venesueliečius iš turnyro išmetęs pralaimėjimas Nigerijai, kol kas svarbiausia pergalė prieš Puerto Riką – visa tai jau praeityje.

Praeityje, Dominikos krepšininkų dėka, jau atsidūrė ir pernykštė Lazdeikos ir visos Lietuvos nuoskauda, patirta po Makedonijai pralaimėto Europos čempionato ketvirtfinalio.

Lazdeika, reikia pripažinti, pyktelėjo ant šio vakaro Lietuvos rinktinės varžovų. Juk anokia paslaptis, kad DELFI orakulas ruošėsi prognozuoti ne tokių rungtynių baigtį, o principinės dvikovos tarp Lietuvos ir Makedonijos rezultatą.

Bet ką jau padarysi – darbą, kurį turėjo nuveikti Lietuvos vyrai, jau ketvirtfinalyje nudirbo Dominikos Respublikos rinktinė, pasiuntusi makedonus atostogų kur kas anksčiau, nei jie to norėjo.

Pradėdamas savo pusfinalio mačo pranašystę, Lazdeika trumpam stabtelėjo ir įsistebeilijo į kokoso kevalą su Dominikos Respublikos vėliava. Turbūt DELFI orakulas negalėjo patikėti, kad kitoje akvariumo pusėje – ne Makedonija.

Tačiau varžovų vėliava krabas grožėjosi trumpai, ir jau netrukus nužygiavo į „lietuvišką“ kokoso kevalą. Tiesa, žygiavo jis kiek kitaip nei įprastai – nugara į Lietuvos vėliava pažymėtą „namelį“ ir nenuleisdamas akių nuo kevalo su varžovų vėliava. Galbūt taip DELFI orakulas nori pasakyti, kad Dominikos rinktinė mėgins užmigdyti lietuvių budrumą ir pergalę išplėšti tarsi iš pasalų. Tad Lietuvos rinktinė turėtų neprarasti budrumo per visas 40 žaidimo minučių.

Londonas laukia Lietuvos krepšininkų ir Lazdeikos. Tam tereikia vienos pergalės, kurios kartu su krabu laukia visa Lietuva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)