Penktadienio rytą Londono olimpiniame kanale vykusiame pirmame iš trijų pusfinalio plaukimų J. Šuklinas 200 m nuotolį įveikė pirmas (41,483 sek.). Tarp visų pusfinalių dalyvių lietuvio rezultatas buvo šeštas.

„Šiandien vėjas atsisuko į veidą, todėl yris buvo sunkesnis, tempas – neypatingas. Bet antras plaukimas jau buvo lengvesnis už pirmą, todėl tikėkimės, kad rytoj (šeštadienį - DELFI) bus dar lengviau“, – po finišo sakė daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas, be vargo įveikęs ir kiek anksčiau vykusių atrankos varžybų barjerą.

Niekada neslėpęs ambicijų užsikabinti ant kaklo olimpinį medalį, J. Šuklinas dabar pažymi, kad dėl jo reikės įnirtingai kovoti.

„O kuris iš mūsų nenori gauti medalio? Visi čia to atvažiavo, bet apdovanojimai – tik trys. Bet kas iš tų, kas pateko į finalą, gali laimėti. Konkurentų pajėgumas panašus, vieną dieną laimi vienas, kitą – kitas. Tokioje trumpoje distancijoje kiekviena smulkmena yra lemiama: truputį pavėluoji starte, prastai paskirstai jėgas, blogai apšyli ir lieki be nieko. Tikėkimės, rytoj viską padarysiu gerai“, – vylėsi kanojininkas.

Vienviečių kanojų 200 m sprinto finalas vyks šeštadienį, 11.47 val. Lietuvos laiku.

– Nuo mažumės svajojote apie olimpinio čempiono titulą. Tos mintys netrukdys gerai išsimiegoti? – DELFI paklausė J. Šuklino

– Tikiuosi, kad ne, pavyzdžiui, šiandien išsimiegojau gerai. Žinoma, į galvą tokios mintys lenda, nes žinau, kad galiu tai padaryti, galiu laimėti auksą. Bet stengiuosi galvoti apie ką nors kita, nekvaršinti galvos. Ir šiaip to laiko apmąstymams nelabai lieka, nes rutina – įtempta.

– Kitų sporto šakų atstovai skundžiasi, kad startuoti anksti ryte – sudėtinga. Jums dienos metas turi įtakos?

– O kam tu pasiskųsi? Juk niekas nepasikeis, jei pasakysiu, kad pusę šešių keltis man per anksti. Ką darysi, priprantame. Kai čia atvažiavau, kasdien kėliausi tokiu metu ir pripratau. Dabar turėsiu pusę dienos pailsėti, gerai pavalgyti, o rytoj – vėl iš naujo.

– Iriantis sprinto distanciją yra tikslo taupyti jėgas finaliniam plaukimui?

– Per treniruotes specialiai dirbame, kad jėgų užtektų visiems plaukimams, kartais distanciją įveikiame ir po dešimt kartų. Du kartai – nieko sudėtingo, todėl reikia varyti iš visų jėgų. Tik tiek, kad pirmame plaukime iš karto maksimaliai išsikrauti negali, o antrame – jau galima. Bet šiokią tokią atsargą dar pasilikau.

– Kas bus pagrindiniai konkurentai finale?

– Tokių, kurių niekada nebūčiau įveikęs, nėra. Gaila, nežinau, kas atsitiko Europos čempionui azerbaidžaniečiui Valentinui Demjanenko, kuris net nepateko į pusfinalį. Vieno rimto konkurento jau nebus. Kas dar? Stiprūs ukrainietis Jurijus Čebanas, rusas Ivanas Štylius, ispanas Alfonso Benavidezas. Finale beveik kiekvienas turi titulų, kiekvienas ir laimėti gali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)