Pirmame kėlinuke A. Kazakevičius sėkmingai gynėsi parteryje ir uždirbo 2 techninius balus. Antrame kėlinuke danas stengėsi aktyviai pulti, o Lietuvos atstovas kontroliavo imties eigą ir laukė priverstinio parterio stadijos. Per parterį A. Kazakevičius atliko „bronzinį ritinį“ ir pasiekė įspūdingą pergalę - 3:0.

M. O. Madsenas - 2007 ir 2009 metų pasaulio vicečempionas.

Tai - antras Lietuvos olimpinės delegacijos medalis Londono olimpinėse žaidynėse. Po pergalės A. Kazakevičius ant kilimo iš džiaugsmo atliko nugalėtojo salto, o veliau apsigaubęs Trispalve apibėgo simbolinį garbės ratą.

Pusfinalyje mūsiškis grūmėsi su 21-erių metų pasaulio čempionu rusu Romanu Vlasovu ir jam pralaimėjo 0:3.

Pirmame pusfinalio kėlinuke vyko taktinė kova. A. Kazakevičius puolė priešininką iš Rusijos parteryje, bet R. Vlasovas apsigynė ir pats pelnė tašką. Antrame kėlinuke vyko statiška kova be įvertinimo. Tačiau A. Kazakevičius neatsigynė parteryje ir pralaimėjo 0:3.

Po dvikovos A. Kazakevičius pripažino, kad grūmėsi su pajėgesniu priešininku.

„Rusas šįkart buvo pranašesnis. Praleidau vieną veiksmą. Pats galėjau kažką padaryti, bet taip jau susiklostė kova. Varžovas – šiuo metu geresnis. Dabar laukiu priešininko iš paguodos turnyro, ir, jei tik jį nugalėsiu, bronza bus mano“, – sakė Lietuvos imtynininkas.

„Varžovai vieni kitus labai gerai pažįsta, todėl rusas Aleksandrui nedavė progos suaktyvinti savo poziciją parteryje. Aleksandras pirmą puolimą „užgesino“, o antras buvo greitai ir techniškai atliktas. Rusas – pagrindinis šio turnyro favoritas, ir tai pasitvirtino. Tikimės, kad kitoje kovoje dėl medalio Aleksandras parodys, kad yra vertas aplodismentų“, – kalbėjo Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Pirmame rate A. Kazakevičius buvo laisvas.

Aleksandras Kazakevičius

A. Kazakevičius pirmoje imtyje susitiko su Peteriu Bacsi'u iš Vengrijos. Nors varžovas yra buvęs Europos čempionu ir Senojo žemyno pirmenybių prizininku, vilnietis nugalėjo 29-erių P. Bascį „sausu“ rezultatu 5:0 ir pateko į kitą etapą.

Europos pirmenybių bronzos medalininkas A. Kazakevičiui užduotį palengvino tai, kad vengras kovos nebaigė dėl traumos.

Ketvirtfinalyje Lietuvos imtynininko varžovas buvo 25-erių metų švedas Robertas Rosengrenas, kuris 3:1 laimėjo prieš 30-metį turką Selcuką Cebį.

Per ketvirtfinalio kovos pirmą kėlinuką, kuris vyko lėtu tempu, švedas apsigynė parteryje ir iškovojo 1 tašką. Antrame kėlinuke mūsiškis atsidūręs parteryje ir išlygino rezultatą 1:1. Švedų trenerių apeliacija dėl taisyklių pažeidimo teisėjų buvo atmesta.

Trečiame kėlinuke A. Kazakevičius pasirinko gynybą parteryje ir gera jo gynyba lėmė pergalę 3:1.

Čempionu tapo R. Vlasovas

R. Vlasovas finale privertė pasiduoti pasaulio vicečempioną armėną Arseną Džulfalakianą.

Kitas bronzos medalis svorio kategorijoje iki 74 kg atiteko Eminui Ahmadovui iš Azerbaidžano, mače dėl trečios vietos įveikusiam baltarusį Aleksandrą Kikiniovą.

Svorio kategorijoje iki 55 kg olimpiniu čempionu tapo penkiskart pasaulio čempionas iš Irano Hamidas Soryanas Reihanpouras. Prieš ketverius metus Pekine tik penktą vietą užėmęs Irano atletas sekmadienį finale įtikinamai nugalėjo Rovšaną Bayramovą iš Azerbaidžano, kuris Pekine taip pat buvo antras.

Bronzos medaliai šioje svorio kategorijoje įteikti vengrui Peteriui Modosui ir Mingijanui Semionovui iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1365)