Lietuvis savo plaukime nežymiai nusileido tik australui Christianui Sprengeriui (59,62 sek.) ir japonui Kosukei Kitajamai (59,63 sek.).

Pusfinalio plaukimai vyks šį vakarą - 22 val. 28 min. (Lietuvos laiku).

G. Titenis: tikslas – žengti į finalą

Lietuvos plaukikas Giedrius Titenis puikiai startavo Londono olimpinėse žaidynėse. Šeštadienį 23-ejų metų anykštėnas 100 m plaukimo krūtine kvalfikacinėse varžybose pasiekė trečią rezultatą bei užtikrintai žengė į pusfinalį. Tačiau lietuvis nežada sustoti ir tikina, kad jo tikslas – vieta finale.

G. Titenis šeštadienį plaukė paskutiniame, šeštajame atrankos plaukime bei distanciją įveikė per 59,68 sek. Nuo nugalėtojo bei geriausią rezultatą atrankos varžybose pasiekusio australo Christiano Sprengerio Lietuvos plaukikas atsiliko 0,06 sek.

„Rezultatą vertinu puikiai – pirmą kartą „išplaukiau“ iš minutės. Tai yra gerai“, - po starto olimpiadoje teigė G. Titenis.

Sportininkas tikino, kad atrankos varžybose jėgų pusfinaliui netaupė, nes visi varžovai demonstruoja labai panašius rezultatus.

„Kaip matote, nėra kur taupytis, nes visi labai arti. Vakare bus labai įdomu. (...). Iš tikro visi labai arti vienas kito, todėl su tokiu rezultatu gali net nepatekti į finalą. Vakare bus sunki kova. Finalas – būtų idealu, tačiau tai padaryti bus labai sunku“ , - sakė G. Titenis.

D. Grybauskaitė: tai - gera ir sėkminga pradžia

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė stebėjo Lietuvos plaukiko Giedriaus Titenio startą kvalifikacinėse 100 metrų plaukimo varžybose, kuriose jis užėmė trečią vietą.

„Tai pirmasis Lietuvos olimpiečio startas Londono olimpinėse varžybose. Tikiuosi, kad gera ir sėkminga pradžia varžybose atves į olimpinius laimėjimus. Linkiu Giedriui Titeniui ir visiems mūsų sportininkams sėkmės, stiprybės ir gražių pergalių", - sakė Prezidentė.

Šįryt valstybės vadovė olimpiniame kaimelyje aplankė mūsų šalies olimpiečius, kuriems perdavė simbolinę iš Lietuvos atvežta olipinę ugnį ir mūsų ol impinės rinktinės vėliavnešiui Virginijui Aleknai įteikė simbolinį diską.

Daugiau apie plaukimo taisykles ir subtilybes galite sužinoti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)