Tačiau permainų tikėtis neverta, mat žaidynių organizatoriai neketina pasiduoti lietuvių prašymams ir kiek pro pirštus pažiūrėti į taisykles, liepiančias „apkarpyti“ mūsų šalies himną.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) viceprezidentas Algirdas Raslanas DELFI teigė, jog su žaidynių organizatoriais apie himną kalbėta ne kartą ir ne du. Bet be rezultato.

„Jis yra sutrumpintas pagal Tarptautinio olimpinio komiteto reikalavimus. Matot, jie laikosi taisyklių, o mes jų pakeisti negalime. Jau kreipiausi į sporto direktorių, ir kol kas nieko gero nežadėjo. Visoms valstybėms yra vienodai taikoma. Vienų himnas labiau pritaikomas prie tų taisyklių, kitų – mažiau. Vakar specialiai klausiau JAV himną, Italijos himną – jie trumpesni ir spėja per 80 sekundžių. Mūsiškiai netelpa į tuos standartus“, - aiškino A. Raslanas.

Žinoma, LTOK vadovybė atkreipė dėmesį ir į trūkinėjantį Lietuvos himną, skambėjusį R. Meilutytei. Beje, lietuvei įteikus aukso medalį, mūsų šalies himnas skambėjo gerokai trumpiau nei funkcionierių nustatytos 80 sekundžių – tik apie minutę.

„Viskas nuo organizatorių priklauso. Ką mes galime padaryti? Na, protestą. Pasakys – gerai, ačiū už protestą. Tuo viskas ir baigsis. Tas nieko neduoda, kadangi traukinys važiuoja į priekį. Tokių dalykų kiekvieną dieną atsitinka, ir jie per daug nekreipia dėmesio. Mes, iš savo pusės, reaguojame visada, pasakome per misijų vadovų posėdžius ir reikalaujame vienokio ar kitokio paaiškinimo. Bet pakeisti ką nors... niekas nepasikeičia“, - tęsė A. Raslanas.

Paklaustas, ar yra galimybė Londone išgirsti visą ir neiškraipytą Tautišką giesmę, jis tokių galimybių neįžvelgė. „Jų paprasčiausiai nėra“, - konstatavo LTOK viceprezidentas.

Tiesa, vieną pergalę LTOK pasiekė. Lietuvos atstovai buvo nepatenkinti organizatorių parinktomis Lietuvos vėliavos spalvomis. „Kariavome dėl vėliavos spalvų, jos neatitiko mūsų standartų. Tą jie pakeitė. O himną paliko tokį, koks yra“, - reziumavo A. Raslanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (481)