Šveicarijos olimpinės delegacijos vadovas Gianas Gillis teigė, kad M. Morganela „diskriminavo, įžeidinėjo ir pamynė Pietų Korėjos futbolininkų ir šalies žmonių orumą“. Tada vadovas paskelbė apie atimtą žaidėjo akreditaciją ir pridūrė, kad M. Morganella jau pakeliui namo. 23-ejų futbolininkas netrukus padarė oficialų pareiškimą kuriame prisiėmė visą kaltę.

„Atsiprašau Pietų Korėjos futbolininkų ir žmonių, atsiprašau savo komandos ir viso Šveicarijos futbolo. Aš prisiimu visas mano žodžių pasekmes. Po nuviliančių rungtynių su Pietų Korėja ir mano netinkamos reakcijos aš padariau didžiulę klaidą“, – oficialiame pranešime teigė futbolininkas.

Azijos rinktinės atstovai atsisakė kaip nors komentuoti šį įvykį. 23-ejų futbolininkas jau yra debiutavęs ir Šveicarijos vyrų rinktinėje taip pat žaidžia Italijos „Palermo“ klube.

Rungtynėse su Pietų Korėja jo atstovaujama komanda pralaimėjo 1:2. Žaidėjas taip pat gavo geltoną kortelę.

Futbolininkas jau antras sportininkų pašalintas iš žaidynių dėl rasistinių komentarų „Twitter“ tinkle. Žaidynes jau paliko graikų trišuolininkė Voula Papachristou. Graikė praėjusią savaitę pasišaipė iš afrikiečių imigrantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)