Lengvaatlečiui VRM vadovybė žada sudaryti sąlygas rengtis paskutiniajam sezonui ir olimpinėms žaidynėms.

Prieš varžybas eis nemokamų atostogų

39-erių disko metikas su didžiuoju sportu atsisveikins po Londono olimpinių žaidynių, kuriose savo gerbėjams norėtų padovanoti paskutinį medalį, tad artimiausią pusmetį pareigas ministerijoje jam teks derinti su treniruotėmis ir varžybomis.

Nors naujasis VRM patarėjas turėtų dirbti įprastomis darbo valandomis – nuo 8 iki 17 val. – pasak vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, prireikus V. Alekna galės darbuotis laisvu grafiku, o išvykdamas į treniruočių stovyklas ar varžybas užsienyje turės imti nemokamų atostogų.

„Prie naujo režimo dar reikės priprasti, bet aš jau kurį laiką bandžiau save nuteikti, jog ateis toks laikas, kai nebegalėsiu dienos leisti taip, kaip noriu, – DELFI sakė V. Alekna. – Kaip minėjo ministras, dalį darbo laiko galėsiu dirbti pagal laisvą grafiką ir derinti pareigas su savo treniruotėmis. Bet tai reikės daryti tik iki olimpinių žaidynių, o po jų aš jau būsiu paprastas darbuotojas.“

Pasiryžti prireikė daug laiko

Pasiūlymo iš VRM dar praėjusį rugsėjį sulaukęs V. Aleknai ilgai dvejojo, kokį atsakymą pateikti.

„Nebuvo lengva apsispręsti. Galiausiai nutariau, kad pajėgsiu suderinti dvi veiklas. Baigęs karjerą norėčiau tęsti darbus sporto srityje – manau, kad dabar pasitaikė puiki proga pradėti šį etapą“, – aiškino atletas, kuris Lietuvos kūno kultūros akademijoje (LKKA) yra įgijęs sporto magistro laipsnį.

Į naujas pareigas V. Alekna buvo perkeltas be konkurso iš Vadovybės apsaugos departamento (VAD) – vienas tituluočiausių sportininkų Lietuvos istorijoje 16 metų dirbo valstybės vadovų asmens sargybiniu.

„Mums reikėjo žmogaus, kuris nusimano apie sportą ne tik iš knygos puslapių, bet ir iš praktinės veiklos. Manau, kad Virgilijus duos gerus patarimus, kaip vykdyti sporto politiką, padės ją koordinuoti, palaikys gerus ryšius tarp VRM ir Kūno kultūros ir sporto departamento“, – teigė įsakymą skirti V. Alekną ministerijos patarėju pasirašęs R. Palaitis.

Beje, baigęs sportinę karjerą V. Alekna turės teisę gauti ne tik valstybės tarnautojo atlyginimą, bet ir nusipelniusiems sportininkams skiriamą rentą, kadangi, pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, sporto srityje dirbantiems buvusiems čempionams leidžiama išmokėti rentas.

Neatsisakytų vadovauti šalies sportui

Disko metimo sektoriuje visus įmanomus titulus laimėjęs V. Alekna neneigė, kad turi ambicijų ir valstybės tarnyboje.

– Ateityje turbūt planuojate kilti karjeros laiptais: gal ketinate tapti, pavyzdžiui, KKSD vadovu? - paklausėme V. Aleknos

– Kodėl gi ne? Bet šiandien yra mano pirmoji diena tokiame amplua, todėl dar anksti kalbėti apie kitas pareigas.

– Ruoštis Londono olimpinėms žaidynėms dabar bus sunkiau?

– Derinsiu šias veiklas. Vis tik turiu patirties, nes daugybę metų buvau VAD statutinis pareigūnas ir derinau tarnybą su profesionaliu sportu. Sekėsi anksčiau, manau, rasiu būdų kaip tai padaryti ir dabar.

– Nuo kokių darbų pradėsite naują savo karjerą?

– Iš pradžių reikia su viskuo susipažinti. Informacijos jau yra, bet reikia ją apdoroti. Manau, kad veikti čia bus ką. Kai kurios problemos Lietuvos sporte tęsiasi jau daugelį metų, pavyzdžiui, jauni žmonės vis labiau nusisuka nuo sporto. Mūsų visų tikslas – pasiekti, kad jaunoji karta taptų sveikais ir dorais Lietuvos piliečiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją