„Dviratininkių sveikata gera, tik sportinės formos šiemet neturime. Priešolimpiniais metais neakcentavome pasaulio čempionato: pagrindinis tikslas yra atranka į olimpines žaidynes. Važinėjome po pasaulio taurės etapus ir rinkome reitingo taškus, net žemynai susimaišė. Todėl planetos pirmenybėse norime tiesiog kuo geriau startuoti atsižvelgiant į dabartinę sportinę formą”, – DELFI teigė rinktinės vyriausiasis treneris Antantas Jakimavičius.

Kovo 23-27 dienomis Olandijos mieste Apeldorne vyksiančiame čempionate Lietuvai atstovaus septynios dviratininkės. 28-erių komandos lyderė S. Krupeckaitė, pernai pasaulio pirmenybėse iškovojusi net keturis apdovanojimus, startuos trijose rungtyse.

Geriausia 2010 metų šalies sportininkė gins čempionės titulą keirino varžybose bei dalyvaus individualaus ir komandinio (su Gintare Gaivenyte) sprinto lenktynėse.

Šįkart S. Krupeckaitė nestartuos 500 m lenktynėse laikui – šios distancijos pasaulio rekordininkė prieš olimpines žaidynes dėmesį koncentruoja į kitas rungtis.

Bronzą Kopenhagoje pelniusi 24-erių metų Vilija Sereikaitė dalyvaus asmeninėse ir komandinėse persekiojimo lenktynėse bei daugiakovės varžybose.

Lietuvos garbę taip pat gins 24-erių G. Gaivenytė (komandinis sprintas, keirinas), 22-ejų metų Aušrinė Trebaitė (asmeninės ir komandinės persekiojimo lenktynės), 19-metė Vaida Pikauskaitė (komandinės persekiojimo lenktynės) ir 25-erių metų Svetlana Pauliukaitė (lenktynės dėl taškų). Atsargine dviratininke pasirinkta 21-erių Eglė Zablockytė.

„Žinoma, reikia užimti kuo aukštesnes vietas, kad pelnytume atrankos į olimpiadą taškų. Bet mes jų šį sezoną ir taip nemažai pririnkome. O apie medalius šįkart išvis negalvojame”, – sakė A. Jakimavičius.

Pirmadienį į Olandiją atvykusios Lietuvos komandos kitą dieną laukė pirma pažintis su prieš dvejus metus duris atvėrusiu Apeldorno dviračių treku, kurio savybės, A. Jakimavičiaus teigimu, primena Londone kylantį olimpinį treką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją