Prezidentė taip pat pagerbė sėkmingai aukščiausiu tarptautiniu lygiu organizuoto Europos vyrų krepšinio čempionato rengėjus, praneša Prezidentės spaudos tarnyba.

„Jūsų pasiekimai pasaulio, Europos čempionatuose, universiadoje, reikšmingiausiuose tarptautiniuose turnyruose įrodo, kad ten, kur reikia varžytis, Lietuva stipri. Kuo stipresni varžovai, kuo didesni iššūkiai, tuo įspūdingesnės Jūsų pergalės. Jos įkvepia vienybei ir pasididžiavimui Lietuva", - sakė šalies vadovė.

Prezidentė pasidžiaugė, kad Lietuva yra pajėgi puikiai surengti tokius renginius kaip Europos krepšinio čempionatas, kuris tapo nuostabia švente visos Europos krepšinio sirgaliams.

Valstybės ordinai ir medaliai skirti 2006, 2009, 2010 ir 2011 m. Europos kiokušin karatė čempionato ir 2009 m. pasaulio kiokušin karatė čempionato aukso medalių laimėtojai Margaritai Čiuplytei, pasaulio ir Europos čempionatuose medalius laimėjusiems irkluotojams Mindaugui Griškoniui, Donatai Vištartaitei, Sauliui Ritter, Rolandui Maščinskui, 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato aktyviems organizatoriams Mindaugui Balčiūnui ir Mindaugui Špokui.

Valstybiniais apdovanojimais pagerbti neįgaliųjų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatų laimėtojai Ramunė Adomaitienė ir Deividas Takinas.

Apdovanojimus atsiėmė ir anksčiau apdovanoti 2011 metų Europos moterų šachmatų čempionato aukso medalio laimėtoja Viktorija Čmilytė, Lietuvos jaunių vaikinų krepšinio rinktinės žaidėjai Arnas Butkevičius bei Dovydas Redikas.

Už didelį indėlį organizuojant 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą LR Prezidentės Dalios Grybauskiatės medaliais apdovanoti Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas ir čempionato ambasadorius Arvydas Sabonis, kuris iškilmėse nedalyvavo dėl ligos. Šalies vadovė taip pat padėkomis pagerbė per du šimtus nusipelniusių įvairių Lietuvos sporto šakų atletų bei jų trenerių.

Šalies vadovė pasveikino visus sportininkus ir jų trenerius bei palinkėjo didžių pergalių svarbiausiose pasaulio ir Europos sporto varžybose.

Antroje dienos pusėje sportininkams, pasiekusiems pergalių Europos ir pasaulio čempionatuose, jų treneriams, Europos vyrų krepšinio čempionato organizatoriams buvo įteikti Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės apdovanojimai – medaliai „Už sporto pergales“, atminimo medaliai, padėkos. Departamentas pasveikino daugiau nei 160 sportininkų, trenerių, sporto darbuotojų.

„Džiugu, kad Kūno kultūros ir sporto diena yra tarp išskirtinių, atmintinų dienų, siekiant sporto žmones apdovanoti atskirai, taip pabrėžiant jų reikšmę. Tiek jūsų pasiekimai sporte, tiek indėlis organizuojant Europos vyrų krepšinio čempionatą rodo, jog Lietuva gali, sugeba, moka ir yra gerojo pavyzdžio šalis. Jūs tai įrodėte, todėl labai malonu jus pasveikinti ir padėkoti už jūsų darbą sporto srityje, indėlį į sportą, vienu žodžiu – į Lietuvą“, – sakė KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Nusipelniusios Lietuvos Respublikos trenerės vardas suteiktas Onai Skaistutei Idzelevičienei – už aktyvią sportinę veiklą, reikšmingą indėlį plėtojant sportinius šokius bei asmeninės sukakties proga.

Už reikšmingą indėlį organizuojant Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvoje bei už krepšinio sporto šakos plėtrą, ilgametį vadovavimą Lietuvos krepšinio federacijai Nusipelniusio Lietuvos Respublikos sporto darbuotojo vardas suteiktas Vladui Garastui.

Už reikšmingą indėlį organizuojant Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvoje, už įsimintinus pasiekimus sporte, už krepšinio sporto šakos plėtrą Lietuvoje ir pasaulyje Nusipelniusio Lietuvos Respublikos sportininko vardas suteikiamas gerbiamam Arvydui Saboniui, kuriam šį vardą simbolizuojantis garbės ženklas bus įteiktas vėliau.

Medaliai „Už sporto pergales“ įteikti šių metų Pasaulio ir Europos irklavimo čempionatų prizininkams: Donatai Vištartaitei, Rolandui Maščinskui, Ievai Adomavičiūtei, Mildai Valčiukaitei, Sauliui Ritter, Mindaugui Griškoniui. Taip pat pasaulio ir Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatų prizininkams: Raimundui Labuckui, Tomui Gadeikiui, Andrej Olijnik, Ričardui Nekrošiui, Elviui Sutkui. Medaliai įteikti ir šių sportininkų treneriams.

Atminimo medaliais apdovanoti XI Europos jaunimo olimpinio festivalio prizininkai ir dalyviai, padėkomis – jų treneriai. Medaliai „Už sporto pergales“ įteikti ir pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionato vyrų ir moterų komandoms, jų treneriams bei gydytojams.

Už reikšmingą indėlį organizuojant Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvoje Sporto garbės kryžiai skirti organizacinio komiteto vykdomajam direktoriui Mindaugui Špokui ir Lietuvos krepšinio federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui. Taip pat įteikti atminimo medaliai ir padėkos organizacinio komiteto darbuotojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją