Sankt Peterburgo ekipos gynėjų grandies žaidimu rūpinęsis lietuvis Kalėdas sutiks jau savo namuose Švedijoje. Buvusi Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žvaigždė teigė nebeapsikentęs padėties, kuri susiklostė V. Sikorai į trenerių štabą pasikvietus tautietį Janą Votrubą.

Anot D. Kasparaičio, čekai ėmė ignoruoti jį ir kitą komandos stratego asistentą Vladimirą Jurzinovą.

„Vyriausiasis treneris su mumis elgėsi labai blogai, negerbė mūsų. V. Sikora su savo naujuoju asistentu visada kalbėdavosi tik čekiškai, o mums nieko nesakydavo. Nežinodavome, kaip žaisime, kaip dirbsime. Jie elgėsi taip, lyg mūsų nė nebūtų.

Nors aš jaunas treneris, bet dirbau tiek pat, kiek ir jie, bandžiau padėti komandai. Galima nemylėti žmogaus, bet kai su tavimi elgiasi kiauliškai... Tokioje situacijoje negaliu dirbti“, – kalbėjo D. Kasparaitis.

SKA klube D. Kasparaitis rungtyniavo 2007-2010 metais, o po praėjusio sezono dėl traumų baigė žaidėjo karjerą ir tapo trenerio asistentu.
Palikti komandą buvęs gynėjas pasiryžo trečiadienį po audringo pokalbio su V. Sikora.

„Kentėjau du mėnesius, bet vakar jis man pasakė, kad nuo šiol nebetreniruosiu gynėjų, o ruošiu statistiką. Atsakiau, kad aš čia atvažiavau dirbti treneriu, ir patys galite rašyti savo statistikas“, – pasakojo D. Kasparaitis.

Specialistas teigė neskubėsiantis dairytis naujo klubo ir laisvą laiką skirsiantis pasirengimui planetos čempionato I diviziono B grupės turnyrui, kuriame kitą balandį dalyvaus Lietuvos rinktinė.

„Pradėsiu galvoti, kaip ruošti rinktinę pasaulio čempionatui. Bus laiko atvažiuoti į Lietuvą, surinkti komandą ir pažiūrėti, kaip atrodome“, – sakė nacionalinėje komandoje debiutuosiantis treneris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją