SELL žaidynių istorija siekia dar 1923 metus. Tiesa, daugiau nei pusšimtį metų (1940-1997 m.) žaidynės nevyko. Atkūrus SELL žaidynes jos Kaune jau rengtos tris kartus (1999, 2003, 2007 m.).

Planuojama, kad į Kauną atvyks apie 1600 sportininkų, kurie varžysis lengvosios atletikos, mažojo futbolo, stalo teniso, plaukimo, graikų-romėnų imtynių, orientavimosi sporto, krepšinio, jėgos trikovės, dziudo ir tinklinio rungtynėse.

Iš SELL žaidynėse dalyvausiančių sportininkų galima išskirti plaukiką Giedrių Titenį, sprinterį Rytį Sakalauską, lengvaatlečius Andrių Gudžių ir Viktoriją Žemaitytę.

„Be jokios abejonės tai svarbus renginys. Šiose varžybose ginsime ne tik Lietuvos, bet ir savo aukštosios mokyklos garbę. Be to, tai bus vienas iš pasiruošimo etapų rugpjūtį Kinijoje vyksiančiai universiadai, kur sieksiu susigrąžinti čempionės titulą“, - pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo septynkovininkė Viktoriją Žemaitytė.

Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentė 2007 metais tapo Bankoko universiados čempione. Neseniai kaunietė išsigydė sunkią kojos traumą ir teigė, kad pamažu įgauna vis geresnę sportinę formą.

SELL žaidynėse V. Žemaitytė dalyvaus rutulio stūmimo rungtyje.

Iš Lietuvos aukštųjų mokyklų geriausiai SELL žaidynėse sekasi LKKA studentams. Šiemet žaidynėse dalyvaus apie 150 LKKA studentų.

„Tikimės, kad ir šie metai nebus išimtis ir tarp aukštųjų mokyklų iškovosime pirmąją vietą. Daugiausiai tikimės iš lengvaatlečių, plaukikų imtynininkų, bet svarbiausia, kad kiekvienas studentas žaidynėse atiduotų visas jėgas ir liktų patenkintas savo pasirodymu“, - teigė LKKA rektorius Albertas Skurvydas.

Taip pat šių žaidynių metu siekiama atkreipti didesnį dėmesį į studentų sportą.

„Mes norime, kad sportas studentų lygmenyje taptų kuo aktyvesnis ir SELL žaidynės tam yra didelė paspirtis. Taip pat norime atkreipti dėmesį į studentų sporto infrastruktūros padėtį Lietuvoje, kuri gerokai atsilieka nuo Europos universitetų“, - kalbėjo Česlovas Garbaliauskas, Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją