Penkiolika tūkstančių gyventojų miestas bene paskutinis visoje Lietuvoje rutulį vis dar gainioja po atviru dangumi. Tai suteikia Rokiškio komandoms šiokios tokios praeitimi dvelkiančios egzotikos ir išskirtinumo.

Šiemet Rokiškis neapsiribojo vien žaidimu Daugpilio (Latvija) čempionate, į kurį yra delegavęs dvi komandas. Trys Rokiškio ledo ritulio mohikanai – Vytautas Šlikas, Ramūnas Baltrūnas ir Rimas Sakaitis įsteigė atskirą, atvirą Aukštaitijos ledo ritulio čempionatą.

Prieš sezoną norą jame dalyvauti pareiškė kiek daugiau nei dešimt komandų, tačiau finišavo tik šešios – Rokiškio, Juodupės, Šiaulių, Panevėžio, Utenos ir Zarasų ekipos.

Praėjusį sekmadienį Rokiškyje sužaistas atviro Aukštaitijos ledo ritulio čempionato finalo etapas. Jame aukso medaliais pasidabino šeimininkai rokiškėnai, sidabras atiteko Juodupės sportininkams, o bronza - Šiaulių atstovams.

V. Šlikas, vienas iš lygos steigėjų, džiaugėsi ką tik praėjusiu sezonu.

„Sezono uždarymas buvo puikus. Dalyviai, o svarbiausia žiūrovai, kurių susirinko virš trijų šimtų, liko patenkinti gražiu žaidimu ir geru oru. Tokiais medaliais ir taurėmis Lietuvoje sportininkai apdovanojami labai retai. Dabar ruošiamės po poros savaičių Šiauliuose vyksiančiai mūsų lygos „Žvaigždžių dienai“. Susidomėjimas dėl kitų metų čempionato jau dabar labai didelis. Norą dalyvauti jau pareiškė daugiau nei dešimt Aukštaitijos ir Latvijos komandų“, – kalbėjo jis.

Petras Nausėda, Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas, šioje rokiškėnų iniciatyvoje neįžvelgė konkurencijos su Nacionaline ledo ritulio lyga.

„Tai ką daro Rokiškis yra nuostabu. Būtent dėl tokių miestų iniciatyvos šiuos metus galima skelbti ledo ritulio atgimimo metais. Niekas negalėjo pagalvoti, kad tokiais tempais ledo ritulys mūsų šalyje gali vystytis. Tai, kad rajonai patys imasi savo iniciatyvos, decentralizacija dar geriau visam Lietuvos sportui. Apskritai Rokiškis demonstruoja pavyzdį mums visiems. Mieste nėra ledo rituliui abejingo žmogaus ir tokią vienybę ne visur galima pamatyti“, – entuziastingai pasakojo federacijos prezidentas.

Savo vieningumą rokiškėnai dar kartą pademonstravo konflikto su Nacionalinę vaikų ledo ritulio lyga metu. Dėl žiemiškų orų U-12 čempionato rungtynės nebegalės vykti Rokiškio atviroje aikštelėje. Rokiškėnai pareiškė, kad jiems vaikus reikia treniruoti jau nuo mažens ir nepatenkintam treneriui pasiūlė savo auklėtinius aprengti šilčiau.

Solidarizuodamiesi aštuoni Nacionalinės ledo ritulio lygos komandose žaidžiantys rokiškėnai pasitraukė iš savo ekipų, o tėvai pareiškė neleisią savo atžalų į tuoj prasidėsiantį pasaulio jaunių čempionatą Ukrainoje.

Belieka tik žavėtis rokiškėnų užsispyrimu, rimtu požiūriu į ledo ritulį ir tikėtis, kad abi pusės suras jas tenkinantį kompromisą ir ledo ritulys Lietuvoje išaugs dar labiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)