Finaliniame plaukime distanciją ji įveikė per 29,96 sek. ir pagerino savo pačios prieš metus užfiksuotą Lietuvos rekordą (30,58 sek.).

Antra liko švedė Jennie Johansson (30,24 sek.), trečia - amerikietė Jessica Hardy (30,48 sek.).

Kvalifikacijoje R. Meilutytė nuotolį nuplaukė per 31,01 sek. ir tarp 32 atrankos dalyvių užėmė trečią vietą.

Primename, kad prieš šį plaukimą 15-metė lietuvė turėjo startuoti ir 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale, į kurį prasimušė įveikusi atrankos varžybas. Tačiau R. Meilutytė nusprendė patausoti jėgas, o jos vietą užėmė olandė Maud van der Meer.

Šeštadienį lietuvė laimėjo 100 m plaukimo krūtine finalą, o 50 m plaukime laisvuoju stiliumi buvo penkta.

Papildyta

Savo gerbėjų R. Meilutytė nenuvylė ir 100 m kompleksinio plaukimo finale, kuris buvo paskutinis lietuvės startas per turiningą savaitgalį Švedijoje.

Jaunoji plaukikė užėmė trečią vietą, nuplaukusi distanciją per 1 min. 0,65 sek. Greitesnės už R. Meilutytę buvo tik vengrė Katinka Hosszu (00:59,71) bei vokietė Theresa Michalak (1:00,04).

Kartu olimpinė čempionė pagerino dar vieną nuosavą Lietuvos rekordą, galiojusį nuo praėjusių metų (1 min. 2,19 sek.).

Iš viso sekmadienį R. Meilutytė startavo net penkis kartus.

Primename, kad pasaulio taurės varžybų trumpajame (25 m) baseine etapas Stokholme buvo pirmasis oficialus R. Meilutytės startas naujajame sezone. Kitas pasaulio taurės etapas spalio 17-18 d. vyks Maskvoje (Rusija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (579)