Laimėjo per du setus

„Prieš daugelį metų pralaimėjau Laurynui, todėl teks siekti revanšo”, – šypsodamasis greta sėdinčiam varžovui pagrūmojo R. Berankis.

Ketvirtadienį du pajėgiausi šalies žaidėjai surengė spaudos konferenciją prieš kitą dieną sostinės SEB arenoje vyksiančią tarpusavio dvikovą. Nors šis mačas buvo pristatomas kaip pirma 21-erių R. Berankio (125 vieta ATP reitinge) ir 20-mečio L. Grigelio (ATP-198) tiesioginė akistata, pasirodo, tenisininkams yra tekę tarpusavyje varžytis šalies jaunių (iki 14 metų) pirmenybėse. Turnyro pusfinalyje po dviejų setų kovos pranašesnis pasirodė L. Grigelis, vėliau tapęs ir varžybų nugalėtoju.

Tiesa, penktadienio dvikova bus tik parodomoji, todėl R. Berankis pirmiausia galvos ne apie atsakomąją pergalę, o mėgins pradžiuginti žiūrovus gražiu žaidimu.

„Renginys turėtų būti labai smagus. Stengsimės prieš šventes visiems pakelti nuotaiką“, – žadėjo R. Berankis.

„Nemanau, kad pergalė šiame mače būtų labai svarbi – svarbiau, kad žiūrovai pamatytų įdomų žaidimą“, – būsimam oponentui antrino L. Grigelis.

Pasidalins prizinį fondą

Mintis surengti tarpusavio mačą tenisininkams ir jų treneriams kilo praėjusį rugsėjį susitikus Turkijoje, kur Lietuvos atstovai startavo tame pačiame turnyre.

„Nusprendėme, kad būtų gražu padovanoti tokį reginį Lietuvos publikai, juo labiau, kad mums nepavyko dalyvauti pastarajame Deviso taurės mače su Maroku. Manau, partija bus įdomi tiek jums, tiek mums. O apie kokį nors išankstinį sutarimą nėra net ko kalbėti, nes tai prieštarauja mūsų principams“, – patikino R. Berankio treneris Remigijus Balžekas.

SEB arenoje, kurios tribūnos turėtų būti aklinai užpildytos, tenisininkai grumsis iki dviejų laimėtų setų. 19.30 val. prasidėsiančio mačo nugalėtojui atiteks 10 tūkst. litų, jo oponentui – 5 tūkst. litų piniginis prizas.

Paklausti, kokiomis priešininko silpnybėmis mėgins pasinaudoti, daugybę kartų drauge treniravęsi R. Berankis ir L. Grigelis atskleisti silpnųjų varžovo vietų nenorėjo, todėl vardino tik vienas kito privalumus.

„Laurynas gerai žaidžia ir iš dešinės, ir iš kairės, gerai paduoda kamuoliuką, solidžiai „laiko orą“, – sakė R. Berankis.

„Ričardas daug bėgioja“, – kvatodamasis kolegos stipriąją pusę nurodė L. Grigelis.

Sezoną pradės taip pat drauge

Po tarpusavio dvikovos Lietuvos tenisininkai išsiskirs tik kelioms dienoms – gruodį jie abu plušės fizinio pasirengimo treniruočių stovykloje Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai), kur kompaniją lietuviams palaikys trečia planetos raketė Roger Federeris ir būrys kitų žinomų žaidėjų.

Gruodžio 26 d. R. Berankis ir L. Grigelis kartu išskris į Australiją ir pradės naują sezoną ATP 250 serijos turnyru Brisbene, vėliau startuos atviro Australijos čempionato kvalifikacijos varžybose.
Po pirmo „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro R. Berankis keliaus į JAV, kur jo lauks du mėnesius truksiantis varžybų maratonas.

„Labiausiai norime, kad Ričardo sveikata būtų gera ir traumos paliktų jį ramybėje. Jokių užsibrėžtų uždavinių neturime, bet aš manau, kad Ričardui pakilti į pirmą ATP reitingo penkiasdešimtuką įmanoma“, – vylėsi R. Balžekas.

L. Grigelio kelias iš Australijos drieksis į Europą – ten sportininkas ruošiasi startuoti mažiausiai keturiuose ATP „Challenger“ serijos turnyruose. Tolesni Lauryno planai priklausys nuo pasirodymo per pirmuosius naujo sezono mėnesius.

„Matysime, kaip Laurynui sekasi, ir tuomet spręsime, kokius turnyrus rinktis antroje sezono dalyje“, – aiškino lietuvį treniruojantis italas Giuseppe Menga. – Jei kitais metais pakiltume iki 150-os reitingo pozicijos ar aukščiau, tai mane tenkintų. Bet svarbiausia Laurynui – išlaikyti tą pačią kreivę, kokia jis progresavo pastarąjį pusmetį“.

Prieš parodomąjį tarpusavio mačą ir treniruočių stovyklą Dubajuje abu tenisininkai pusantros savaitės skyrė atostogoms ir atokvėpiui.
L. Grigelis treniruotis pradėjo prieš pusę mėnesio, R. Berankis į darbą kibo tik šią savaitę.

„Ilsėjausi Lietuvoje: žaidžiau biliardą, boulingą, su treneriu kartą apsilankėme šaudykloje. Bet svarbiausia, kad artimieji buvo šalia – tai pats maloniausias poilsis“, – įspūdžiais dalinosi R. Berankis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją