Baimindamiesi traumos, formą gerina palengva

Peties, kelio ir riešo traumos, gripas, skrandžio problemos – R. Vyšniauską prieš svarbiausias varžybas apninkančių negandų sąrašas ne mažesnis už jo trofėjų kolekciją.

Ketverių olimpinių žaidynių dalyvis, per karjerą trissyk tapęs Senojo žemyno pirmenybių prizininku, rengiasi sugrįžimui, kurio laukė nuo pat 2009 metų Europos čempionato.

Balandžio 9-15 dienomis Turkijos kurorte Antalijoje vyksiančiose žemyno pirmenybėse R. Vyšniauskas dalyvaus svorio kategorijos iki 105 kg. varžybose.

„Tai bus pirmas Ramūno startas po operacijos, todėl bijau ką nors prognozuoti. Šiuo klausimu esame labai atsargūs“, – DELFI sakė Lietuvos sunkiaatlečių komandos treneris ir sportininko tėvas Bronius Vyšniauskas.

Anot jo, kol kas R. Vyšniauskas tik artėja prie geros sportinės formos, kadangi treniruotėse krūviai jam didinami palengva, baiminantis dar vienos traumos.

Vieną medalį tikrai parsiveš

Kol R. Vyšniauskas laižėsi žaizdas, Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės lyderio vaidmenį iš patyrusio veterano perėmė 2010 metų Europos ir pasaulio jaunimo čempionas Aurimas Didžbalis (svorio kategorija iki 94 kg.).

20-metis sportininkas Turkijoje ant kaklo tikrai užsikabins mažiausiai vieną medalį: Europos sunkiosios atletikos federacija (EWF) Antalijoje lietuviui turėtų atiduoti „skolą“ už praėjusių metų žemyno pirmenybes.

Kazanėje (Rusija) vykusiame čempionate A. Didžbalis užėmė ketvirtą vietą, bet prabėgus 10 mėnesių pasaulį apskriejo žinia apie bronzą laimėjusio armėno Gevoriko Poghosjano diskvalifikaciją dėl dopingo vartojimo, kuri reiškė, kad medalis bus perduotas pirmą reikšmingą pasiekimą suaugusiųjų sporte iškovojusiam Lietuvos sunkiaatlečiui.
Ar Turkijoje A. Didžbalis užkops ir ant prizininkų pakylos, B. Vyšniauskas spėlioti nedrįsta.

„Viskas priklausys nuo to, kokia pasitaikys diena, kaip išsimiegos, su kokia nuotaika atsikels. Žinoma, iš visų mūsiškių daugiausiai šansų siekti medalio turi būtent jis“, – svarstė specialistas.

Lietuvių septynete – ir viena mergina

Vis dėlto artėjančiose pirmenybėse lietuviams svarbesnis turėtų būti ne asmeninis A. Didžbalio, o visos rinktinės pasirodymas.
Sunkiaatlečiai atrankos į Londono žaidynes rėtį gali įveikti tik visos komandos pastangomis: olimpiniai kelialapiai šioje sporto šakoje dalinami ne atskiriems sportininkams, o šalims.

Pagrindinės olimpinės kvalifikacijos varžybos – 2010 ir 2011 metų pasaulio čempionatai – lietuviams sėkmės neatnešė, bet B. Vyšniausko auklėtiniai dar gali iškovoti vieną kelialapį Antalijoje, jei komandinėje įskaitoje užims 1-7 vietas, neskaičiuojant valstybių, kurių sportininkai jau pateko į olimpiadą per planetos pirmenybes.

„Mums nebereikės konkuruoti nei su rusais, nei su lenkais, tačiau rimtų priešininkų vis tiek netrūks. Keista, bet per pasaulio čempionatus kelialapių neiškovojo pajėgūs moldavai, bulgarai, vengrai. Vidutiniško pasirodymo mums tikrai nepakaks – laukia rimta taktinė kova, ir kiekvienas kilogramas bus labai svarbus“, – pabrėžė B. Vyšniauskas.

Sėkmės atveju, Lietuvos sunkiosios atletikos federacija (LSAF) galėtų laisvai pasirinkti, kurį sportininką deleguoti į Londoną.

„Šiai dienai pagrindinis kandidatas būtų A. Didžbalis, bet dar daug visko gali nutikti, neduok Dieve, pasitaikytų trauma... Todėl olimpinėms žaidynėms ruošiasi ir Ramūnas, ir kiti sportininkai“, – aiškino lietuvių rinktinės treneris.

Tiesa, net ir patyrus fiasko Europos pirmenybėse, A. Didžbalis dar turėtų galimybių prasimušti į Londono žaidynes pagal individualų reitingą.

„Bet visas jėgas ir viltis dedame į Europos čempionatą“, – pažymėjo B. Vyšniauskas.

Be A. Didžbalio ir R. Vyšniausko, Antalijoje taip pat startuos Donatas Anuškevičius ir Marius Mickevičius (abu – iki 85 kg.), Žygimantas Stanulis (iki 94 kg.) ir Vincas Šlevinskis (per 105 kg.).

Žemyno pirmenybėse dalyvaus ir viena dailiosios lyties atstovė iš Lietuvos: svorio kategorijos iki 48 kg. varžybose pasirodys Aleksandra Stepanova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją