Iš viso Šartre vykstančiame čempionate dalyvauja 425 plaukikai (242 vyrai ir 183 moterys) iš 35 šalių, priklausančių Europos plaukimo lygai (LEN). Lietuvai atstovauja penki sportininkai. Giedrius Titenis plauks 50, 100 ir 200 m krūtine, Igoris Kozlovskis - 50, 100, 200 m krūtine, 100 m kompleksiniu būdu, Marius Mikalauskas - 100 ir 200 m krūtine, Danas Rapšys - 100, 200 m nugara ir 200 m laisvu stiliumi ir Jūratė Ščerbinskaitė - 100, 200 ir 400 m laisvu stiliumi.

Kvalifikaciniai plaukimai, pusfinaliai (tik 50 ir 100 metrų) ir finalai vyks aštuoniuose takeliuose. Individualiose rungtyse gali dalyvauti tik ne daugiau nei keturi vienos federacijos atstovai. Nepriklausomai nuo laiko ir vietų, užimtų kvalifikacijos metu, pusfinaliuose ir finale gali plaukti ne daugiau nei du greičiausi vienos šalies atstovai.

Ketvirtadienį plauks visi penki Lietuvos atstovai.

Ž. Ovsiukas pasakojo, kad plaukimams Lietuvos atstovai rengėsi įprastu režimu: ryte ir vakare treniruotės, tarp jų – valgymas ir poilsis, pasivaikščiojimai gryname ore.

„Apsistojome „P'tit Dej“ viešbutyje, iki didžiausio Prancūzijoje vandens sporto centro „L'Odyssee“ autobusu penkios minutės. Maitina sveikuoliškai, kaip ir reikia sportininkams“, - pasakojo Ž. Ovsiukas.

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio, šis čempionatas Prancūzijoje – pirmosios tarptautinės plaukimo varžybos po Londono olimpiados.

„Dauguma trenerių ir sportininkų čia pažįstami, galime aptarti naujienas. Sportininkai sutinka senus draugus ir varžovus. Atmosfera puiki“, - pasakojo Ž. Ovsiukas.

Europos čempionatas Šartre baigsis lapkričio 25 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją